11 Haziran 2017 13:42

TBMM haftaya gensoru ile başlayacak

TBMM yarın CHP’nin, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmeleri yapılacak.

Paylaş

TBMM Genel Kurulu, aldığı karar gereği hafta boyunca çalışacak. Meclis, çalışmalarına 22 Haziran’dan 15 Temmuz’a kadar ara verecek.

Hafta sonu da çalışacak olan Genel Kurul’da bugün CHP’nin Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmeleri yapılacak.

Salı günü Genel Kurul’da, tartışmalara neden olan, zeytinlik alanları sanayileşmeye açan düzenlemenin tasarından çekilmesinin ardından, sanayinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli kanunların yer aldığı düzenlemelerin görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek.

HSK BAYRAMDAN ÖNCE ÇIKARILACAK

Bu hafta, anayasa değişikliği kapsamında değişmesi öncelikli düzenlemeler arasında yer alan, Hakimler ve Savcılar Kurulu uyum yasasının da bu hafta Meclise sunulması bekleniyor. Söz konusu düzenlemenin Meclis çalışmalarına ara vermeden önce kanunlaştırılması planlanıyor.
TBMM İçtüzük değişikliği için, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın daveti üzerine bir araya gelen AKP, CHP, MHP ve HDP temsilcilerinin görüşmesinde uzlaşı sağlanamayınca partiler, kendi tekliflerini hazırlama kararı verdi.  AKP’nin içtüzük değişikliği teklifini bu hafta Meclise sunması planlanıyor.

Grup toplantılarının yapılacağı Salı günü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkan seçildikten sonra ikinci kez Mecliste AKP Grup toplantısında konuşacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy’de eylem: Zeytin yaşamdır, yaşamı savun

SONRAKİ HABER

Amsterdam’da otomobil kalabalığa daldı: 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...