11 Haziran 2017 11:31

KP ve HTKP’ye şiddete son verin çağrısı

HDK, Halkevleri, ÖDP, EMEP, EHP ve KÖZ, TKP adının kullanımı konusunda yaşanan geriliminin şiddete dönüşmesine ilişkin ortak bir açıklama yayımladı.

Paylaş

Türkiye Komünist Parti (TKP) adının kullanımı konusundaki anlaşmazlıkların yol açtığı gerilimin karşılıklı şiddete dönüşmesinin ardından HDK, Halkevleri, ÖDP, EMEP, EHP ve KÖZ ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamada, KP ve HTKP’ye şiddete son vermeye çağrıldı.

Ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Faşizmin işçi ve emekçilere, devrimci, ilerici ve yurtseverlere karşı azgınca saldırdığı koşullar altında ilerici, devrimci saflarda birbirine karşı şiddet uygulanması kabul edilemez. Aynı gelenekten gelen KP ve HTKP arasındaki tartışma ve sorunlar karşılıklı şiddet uygulama boyutuna ulaşmıştır.

Faşizmin işçi ve emekçilere, devrimci, ilerici ve yurtseverlere karşı azgınca saldırdığı koşullar altında ilerici, devrimci saflarda birbirine karşı şiddet uygulanması kabul edilemez.

Türkiye’de ilerici, devrimci hareketin kendi arasındaki siyasi anlaşmazlıkları şiddet yoluyla çözme yaklaşımı tek adam rejimine karşı demokrasi mücadelesi verenlere zarar vermekten başka bir sonuç yaratmaz. İlerici güçler arasındaki sorunların tartışarak, konuşarak, eleştiri ve özeleştiri yöntemiyle çözülebileceğine inanıyoruz.

Bu nedenle tarafların sorumluluk duygusuyla hareket edeceklerine inanıyor, bunun gereğini yapmaya çağırıyoruz. Faşizme karşı yan yana gelmeye, omuz omuza mücadele etmeye en fazla ihtiyacımız olduğu böylesi bir dönemde, ortak mücadele zeminini zedeleyen bu tutumdan vazgeçmeye ve “sol duyuya” davet ediyoruz” (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda şampiyon İngiltere

SONRAKİ HABER

E-atık sorununa çözüm: Biyolojik olarak parçalanabilen devre

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...