11 Haziran 2017 10:23

İhraç edilen emekçiler için dayanışma gecesi düzenlendi

Eğitim Sen Zonguldak Şubesi, KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri için dayanışma gecesi düzenledi.

Paylaş

Eğitim Sen Zonguldak Şubesi tarafından Kömür Karası Müzik Grubu’nun katılımıyla KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri için dayanışma gecesi yapıldı.

GMİS Şemsi Denizer Toplantı Salonunda yapılan gecede konuşan Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, hukuksuz bir şekilde ihraç edilen kamu emekçileriyle dayanışmak amacıyla bir araya geldiklerini söyleyerek, “Arkadaşlarımız görevlerine dönene kadar dayanışmayı her boyutuyla sürdürmeye devam edeceğiz. Dayanışmaya katkı sunan Kömür Karası Müzik Grubu’na, Fahri Bozbaş’a teşekkür ediyoruz. ” dedi.

Gecede Kömür Karası Müzik Grubu tarafından madencileri anlatan ezgilerin yanı sıra Nazım Hikmet, Pablo Neruda,  Paul Eluard, Rüştü Onur, Sennur Sezer, Arif Damar, İ. Behçet Kalaycı, Hamit Kalyoncu, Mehmet Karaibrahimoğlu ve Rüştü Yıldırım’ın Fahri Bozbaş tarafından bestelen şiirleri seslendirildi. 

Kömür Karası Müzik Gurubu kurucusu Fahri Bozbaş OHAL ile KHK ile ihraç edilen, mağdur edilen emekçilerle dayanışmayı sürdüreceklerini belirterek, “Şarkılarımızla yakın geçmişe ilişkin kısa bir yolculuk yaptık. Ne çok acılar yaşamışız. Fakat umudumuzu hiç yitirmeden mücadeleye devam ettik. Bu direngenliğimizi ve dayanışmamızı örgütlü gücümüzle daha da büyüteceğiz. ” dedi. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yolcu otobüsünde 322 parça tarihi eser bulundu

SONRAKİ HABER

Elazığ'da dövüştürülen horozlar korumaya alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa