Ankara'da Evrensel'le dayanışma etkinliği düzenlendi

23. yaşına giren Evrensel Gazetesi için Ankara'da dayanışma etkinliği düzenlendi.

11 Haziran 2017 10:11
Paylaş

Ankara'da 23. yaşına giren Evrensel Gazetesi ile dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

Ankara’da Bahar Kafe'de gerçekleşen kahvaltının ardından panel yapıldı. Panele, Evrensel Gazetesi Ankara Büro Temsilcisi Cem Gurbetoğlu, Cumhuriyet Gazetesi muhabiri ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu, Birgün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın ve Kanun Hükmünde Kararneme (KHK) ile kapatılan DİHA Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan Gazetemiz Ankara Temsilcisi Cem Gurbetoğlu, Evrensel Gazetesi'nin 23 yıllık yayın hayatından bahsetti. Gurbetoğlu, Evrensel'in hem Türkiye de hemde tüm dünyada işçi ve emekçilerin sesi olmak, onların mücadelesinin günlüğünü tutmak için ortaya çıktığını söyledi. Gazetemizin polis tarafından öldürülen muhabiri Metin Göktepe'yi hatırlatan Gurbetoğlu,  Evrensel'e yönelik yıllardır süren baskılara değinerek: “Eskisinden daha yoğun saldırılar ile karşı karşıyayız. Evrensel işçi ve emekçilerin ve dostlarımızın desteği ile bu zorlu günleri de atlatacak” dedi.

'GÖKTEPE’NİN ÖLÜMÜ NEDENİYLE GAZETECİ OLDUM'

Birgün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın, Evrensel Gazetesi'nin gazetecilik yaşamındaki önemini anlatarak, “Gazetecilik yapmama karar vermeme sebep olan Metin Göktepe’nin ölümüydü. O tarihten bu yana da gazetecilik yapmaya çalışıyorum” dedi. Aydın, Birgün, Evrensel, Cumhuriyet ve Kürt basınının yaptığı haberlerin boşa gitmediğini ifade ederek, “Umut var, ülkenin yarısı 'hayır' dedi. Başarı ve özgürlük uzak değil” dedi. Aydın, toplumda baskı görenlerin sorunlarını haberleştirdiklerine dikkat çekerek, "Bu haberleri kısa bir süre daha yapacağız. Ancak güzel günler geldiğinde özgürlük ve demokrasinin haberini yapacağız” diye belirtti.

TOPLUMDAKİ OHAL

Cumhuriyet Gazetesi muhabiri ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu, gazetelerinin tutuklu bulunan yazar ve yöneticilerinden bahsederek, “Davaların ilk duruşması 24 Temmuz Dünya Gazeteciler Gününde görülecek. Duruşmada tahliye edilseler bile 9 aylık tutukluluk süresiyle zaten cezalandırılmış olacaklar” diyerek duruma tepki gösterdi. İlan edilen OHAL dışında toplumda da bir OHAL'in yaşandığını belirten Tartanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastederek “Kendisi 'milletim benim gereken cezayı verecektir' dedi. Toplumdaki OHAL,  'tükürükleriyle boğacaktır' noktasındaki OHAL'dir. Çözülmesi gereken budur” diye konuştu.

'BERABER BAŞARILI OLURUZ'

KHK ile kapatılan DİHA Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya, “Kürt basını tarihi gönlünün her zaman soldan, sosyalizmden atma tarihidir. Biz de bu ailenin bir parçasıyız” dedi. Basının ve toplumun dayanışma içerisinde zor günleri atlatabileceğini dile getiren Kırkkaya, “Bir arada bulunduğumuz, birbirimizi anladığımız oranda güzel günleri biraz daha erkene alabiliriz. Bizim bir sürü arkadaşımız sadece gazetecilik faaliyeti yürüttüğü için şu anda cezaevindedir. Bunlardan Ömer Çelik Yüksekova’da gazetecilik yaptığı için kendisine 22 yıl ceza isteniyor. Bizim için hergün OHAL’di. Biz özgür medya olarak her gün OHAL’i yaşıyorduk ama buna karşı hiçbir gün umutsuzluğa kapılmadık. Aksine yaşadığımız her şeyde başarı kazandığımızın da göstergesi” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Porto Riko seçime gidiyor, muhalefet karşı çıkıyor

SONRAKİ HABER

Yolcu otobüsünde 322 parça tarihi eser bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...