HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay: Katar’da ne işiniz var?

HDP İstanbul İl Örgütü'nün gerçekleştirdiği 2. Olağan Kongresi, Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapıldı.

11 Haziran 2017 09:59
Paylaş

HDP İstanbul İl Örgütü'nün “Örgütlenme seferberliği ile mutlaka kazanacağız” şiarıyla Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirdiği 2. Olağan Kongresi yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Katar’da Türkiye askerlerinin ne işi var? Katar’a asker göndermek Türkiye halklarına bir şey kazandırmaz, kaybettirir” dedi.

Sabah erken saatlerden itibaren halk, gösteri merkezinde yerini almaya başlarken, salona “Örgütlenme seferberliği ile mutlaka kazanacağız”, “Genç başladık genç bitireceğiz”, “Kadınlar cesaretle direniyor özgürlüğü için direniyor”, “Sur’da yıkıma hayır”, “Gazetecilik suç değildir, gazetecilere özgürlük”, “Jin jiyan azadî” ve “Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır” pankartları asıldı.
Kongrede, ayrıca tutuklu siyasetçilere dikkat çekilerek üzerinden tutuklu milletvekillerinin fotoğraflarının bulunduğu “Halkın iradesi yargılanamaz” ile tutuklu bulunan HDP İstanbul eş başkanları Doğan Erbaş ile Aysel Güzel fotoğraflarının üzerinde bulunduğu “Tutuklamalar, gözaltılar bizi yıldıramaz” pankartları da asıldı.

Kongreye, HDP milletvekilleri, EMEP, ESP, Devrimci Parti, SYKP, SODAP, BDP, HTKP ve çok sayıda siyasi parti, sendika ile kurum temsilcisi katıldı. KHK’lerle ihraç edilen çok sayıda akademisyen de kongre salonunda yerini aldı.

Partisinin il kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay şöyle konuştu: “Eğer İstanbul isterse bu faşist iktidarı gönderebilir. O nedenle İstanbul kongremizin gerçekleşmesi ve güçlü bir örgütleme hamlesi yapması bizler için önemlidir. Önümüzde bir demokratikleşme projesi olması gerekiyor. Bu proje sadece Kürlerin değil, kadınların, gençlerin, Türkiye halklarının sorunudur. Artık demokrasi sorunu tüm Türkiye halklarının sorunudur. Onun için birlikte mücadele etmeliyiz. Artık daha ileri adım atmalıyız. Bizler barış için, kardeşlik için, hakça paylaşım için ne yapabiliriz ortak paydasını bulmak zorundayız. Bunu yaptığımızda kazanırız işte. Cizre’de halkımız ne için direndi ise Rize’deki halkımız da aynı amaçla direndi. Dolayısıyla ortak paydamız oldukça fazla. Onun için de daha çok bir araya gelmek zorundayız" dedi. 

Kemalbay Katar krizine de değinerek şöyle konuştu: “Bizler geleceğin umudunu taşıyanlar birlikte bu iktidarı gönderebiliriz. Bu kadar taşların yerinden oynadığı bir Ortadoğu’da artık hiçbir şey kolay değil. AKP-Saray iktidarı yanlışlarından dönmüyor. Türkiye, özellikle Suriye’de Kürtleri ve demokrasi güçlerini destekleyerek daha büyük bir avantaj sağlaması gerekirken bunun tam tersini yaparak, bir çıkmaza girmiştir. Katar’da Türkiye askerlerinin ne işi var? Cari açığı kapatalım diye Katar’a asker göndermek Türkiye halklarına bir şey kazandırmaz, tersine kaybettirir. Rojava bütün dünya ezilen halkları için bir umut olmaya devam etmektedir" dedi. 

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir de HDP projesinden korkulduğunu dile getirdi. Taşdemir, “Bundandır ki bu projenin öncüsü Sayın Öcalan yıllardır tecrit altında tutuluyor. Buradan Sayın Öcalan’ı selamlıyoruz” dedi. Daha sonra HDP İstanbul il eş başkanları Esengül Demir ve Mustafa Avcı birer konuşma yaptı. Kongre salonunda tutuklu HDP İstanbul il yöneticilerinin, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş ve siyasi parti üyeliği düşürülen tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın mesajları okundu. (DİHABER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da şüpheli asker ölümü

SONRAKİ HABER

Porto Riko seçime gidiyor, muhalefet karşı çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...