11 Haziran 2017 08:19

BAĞ-KUR düzenlemesi Meclis’e geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, BAĞ-KUR’lu esnafın sağlık hizmeti alabileceği bir düzenlemenin Meclis gündemine geleceğini açıkladı.

Paylaş

BAĞ-KUR’lu esnafın sağlık hizmeti alabileceği bir düzenlemenin Meclis gündemine geleceğini açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (BESOB) düzenlediği iftar programına katıldı.

15 Temmuz sonrası, olumsuz koşullar nedeniyle kamuya vergi ve SSK prim borçları olan 1 milyon 300 bin esnafın devlete 13 milyar liralık borcunun yeniden yapılandırılmasıyla ilgili yasal düzenlemenin TBMM'den geçtiğini ifade eden Müezzinoğlu, artık müracaat dönemine girdiklerini belirtti. Müezzinoğlu şöyle konuştu: “BAĞ-KUR'lu esnafımızın sağlık hizmeti almakla ilgili oluşan sorunlarını oluşturan yasal düzenlemeyi önümüzdeki hafta parlamentoya getireceğiz. Borçları sebebiyle sağlık hizmeti alamayan yıl başından itibaren böyle bir sıkıntı başladı. BAĞ-KUR’lu esnafımızın sağlık hizmeti alabilecekleri yeni bir düzenlemeyi inşallah parlamentomuzdan en kısa zamanda geçirebilmeyi arzu ediyoruz” (Bursa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Karpuz üreticisi yine umduğunu bulamadı

SONRAKİ HABER

KODA Yaz Okulu'nda 2. gün: İşçilerin sağlık hizmeti hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...