HDP Sözcüsü Baydemir: Kobani düşmedi ama Rakka düştü düşecek

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Rakka operasyonunu değerlendirdi: Kobani düşmedi ama Rakka düştü düşecek.

11 Haziran 2017 08:02
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili ve parti sözcüsü Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte Kobanê için söylediği “Düştü düşecek” sözlerini hatırlatarak, “Kobani düşmedi ama, onların maskesi düştü. Rakka düştü düşecek. Allah’ın izniyle IŞİD musibeti, belası çöktüğünde Ortadoğu coğrafyasında bir kez daha halkların inançları bir arada eşitçe özgürce yaşamasının zemini oluşmuş olacak” dedi.

KAYYIM TEPKİSİ

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde partisinin düzenlediği iftar yemeğinde konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, bugün Mardin halkının seçilmişleri ve iradelerin cezaevlerinde olduğunu belirterek, “Her fırsata her imkanda 'milli iradeye darbe yapıldı, milli iradeye darbe yapıldı' diyenler tamı tamına iki yıldır kesintisiz darbenin sahibidirler. Mardin Büyükşehir belediyesine, ilçe belediyelerine,Ahmet Türk'ün seçmiş halka en büyük ama en büyük hakaret onun yerine kayyım atamaktır. En büyük darbe budur. Kayyımlar ne yapıyorlar, Orhan Doğan'ın anıtını yıkıyorlar, Roboski anıtını yıkıyorlar. Kürt diline, Kürt kimliği ile ilgili ne varsa yasaklıyorlar. Kayyım değil mesele, mesele zulümdür” dedi.

‘BİZE DÜŞEN ONLARIN KARARINA SAYGI DUYMAKTIR’

Federal Kürdistan’daki referandum konusuna da değinen Baydemir, “Dünyanın dört bir yanından Kürt halkının iradesine saygı mesajları geliyor. Ama, Ankara'nın mesajı adeta zehir zemberek. Çok açık ve net söylüyorum. Türk halkının hakkı neyse, Fars halkının hakkı neyse, Arap halkının hakkı neyse, Kürt halkının da hakkı odur. Ne eksiktir ne fazladır. Güney Kürdistan'daki Kürt kardeşlerimiz parlementosuyla, siyasi partileriyle, siyasi iradeleriyle hangi kararı alırlarsa alsın bize düşen onlara saygı duymaktır. Onların bu kararına destek vermektir” dedi.

‘RAKKA DÜŞTÜ DÜŞECEK’

Konuşmasında Rakka operasyonuna da değinen HDP Sözcüsü Baydemir, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kobanê için söylediği “Düştü, düşecek” sözlerine atıfta bulundu:
“Kobanê düşmedi ama, onların maskesi düştü. Rakka düştü düşecek. Allah’ın izniyle IŞİD musibeti, belası çöktüğünde Ortadoğu coğrafyasında bir kez daha halkların inançları bir arada eşitçe özgürce yaşamasının zemini oluşmuş olacak.” (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Elektrik akımına kapılan işçi ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

Demirtaş’a mektup yazan karikatüriste 10 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...