LYS maratonu matematik sınavı ile devam etti

LYS maratonu matematik sınavı ile devam etti. Kayseri'de 09.45'ten sonra okula gelen 13 öğrenci sınava alınmadı.

11 Haziran 2017 07:09
Paylaş

Üniversiteye girişin ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) maratonu saat 10.00'da başlayan matematik sınavı ile devam etti. Sabahın erken saatlerinde sınavların yapılacağı okullara giden öğrenciler güvenlik kontrolünden geçerek sınav salonlarına alındı.

Öğrenciler 09.45 kuralı nedeniyle erkenden salonlarına girdiler. Kadıköy'deki Şener Biröz İlkokulu'nda ise bir aday yanlış sınav belgesiyle okula gelince panik yaşadı. Saat 09.40'da durumun farkına varan üniversite adayı, koşarak dışarı çıktı. İnternet üzerinden belgenin çıktısını almak için dışarıda yardım bekleyen öğrenciye okul yönetimi yardımcı oldu.

Öğrenci, okuldan alınan bilgisayar çıktısıyla sınavına girdi.

Sınava katılacak olan öğrenciler güvenlik kontrolünden geçtikten sonra içeri alındı.

Bazı adaylar piercing, kolye ve bileklik ile salona geldi. Görevlilerin uyarmasıyla öğrenciler salona alınmayan takılarını çıkararak yakınlarına teslim etti.

Bir başka aday ise koşarak 09.45'e saniyeler kala sınava yetişti.

Sınava geç kalan Ensar Aydın "Sınava yetişirim diye düşündüm ama yetişemedim. Benim ilk sınavım değil. Daha önce bir fakülte bitirdim. Başka bir bölüm yazarım diye sınava girmek istedim ama geç kaldım.Birkaç dakika geç kaldım. Saçma bir kural yapacak bir şey yok. Ülkede o kadar saçma kural var ki bir tane daha koymuşlar" dedi.

KAYSERİ'DE 13 ÖĞRENCİ SINAVA ALINMADI

Kayseride'de saat 09.45’ten sonra okula gelen 13 öğrenci, sınav salonuna alınmadı.

Sınava girmek için sınavları yapıldığı okullara gelen öğrenciler kimlik ve sınav başvuru belgesinin kontrolünün ardından sınav salonun alındı.

Sınava tek başına cep telefonuyla gelen öğrenciler, cep telefonlarını okul çevresinde emanetçilik yapan büfelere teslim etti.

ÖSYM tarafından açıklanan sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma kuralı kapsamında öğrencilerin geç kalmaması için görevliler anons yaptı.

13 öğrenci geç kaldıkları gerekçesiyle salona alınmadı.

Sınavın başlamasıyla dışarıda bekleyen veliler çocukları için dualar etti.

HALHAL TELAŞI

Antalya'da LYS Matematik Sınavı'na giren öğrencilerden bazıları, 15 dakika kuralı nedeniyle saat 09.45'e dakikalar kala, nefes nefese koşarak salona girebildi. Görevlilerin sık sık dakika uyarısı yaptığı sınav öncesinde bir öğrenci, ayağındaki halhal nedeniyle sınava alınmak istenmedi. Öğrenci bir yakınının yardımıyla ayağındaki halhalı çıkarıp sınava girdi.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde sınava giren öğrencilerden bazıları saat 09.45'e kısa süre kala koşarak kapıdan giriş yaptı. Öğrencilerin heyecanlı koşusuna bazı veliler tezahürat yaptı.

63 YAŞINDA LYS'YE GİRDİ

Zonguldak'ta da sınav saatinden 15 dakika önce okulda olması gereken adaylardan bazıları koşarak sınava yetişti. Bir öğrenci, arandıktan sonra ağrı kesiciyle içeriye girmek istedi. Ancak polis hapın içeriye sokulmasının yasak olduğu belirtince, öğrenci hapı içtikten sonra sınava girdi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) 1994'de emekliye ayrılan 63 yaşındaki Yusuf Demir de sınava girdi. Demir, sınavı kazanması durumunda Antropoloji Bölümü okumak istediğini söyledi.

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da toplam 2 bin 594 binada gerçekleştirilen sınava, 839 bin 124 aday başvurmuştu. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kosova erken genel seçimler için sandık başında

SONRAKİ HABER

Gabriel: Yaşanan bu ihtilaf savaşa dönüşebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa