3 kişiyi öldürüp evi ateşe verdi

İzmir Bayraklı'da bir şahıs, tartıştığı 3 kişiyi pompalı tüfekle öldürdükten sonra evi ateşe vererek kaçtı.

11 Haziran 2017 04:35
Paylaş

Olay, saat 03.00 sıralarında Şevket İnce Mahallesi 2162/3 Sokak'ta bulunan tek katlı evde meydana geldi. Uyuşturucu suçundan 8 yıl hapis yatan ve bir süre önce cezaevinden çıkan Özkan Cengiz dün gece arkadaşı Kadir Aslan ile birlikte demircilik yapan ve yalnız yaşayan babası Mehmet Cengiz'in evine gitti.

Cengiz ve arkadaşının salonda sohbet ettiği sırada eve giren bir kişi av tüfeğiyle ateş ederek Özkan Cengiz ve Kadir Aslan'ı öldürdü. Silah seslerini duyarak uyanan baba Mehmet Cengiz'i öldüren saldırgan delilleri yok etmek için evi ateşe vererek kaçtı.

Silah seslerini duyan mahalle sakinleri sokağa çıktıklarında tek katlı evden dumanların yükseldiğini gördü. Durumun bildirilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, eve girildiğinde cesetlerle karşılaşıldı.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da olay yerine gelerek bilgi aldı.

Savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Özkan Cengiz, babası Mehmet Cengiz ve Kadir Aslan'ın cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

GÖZALTINA ALINDI

Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, eşkalini belirlediği şüpheli 26 yaşındaki M.A.'yı gözaltına aldı. Şüphelinin sorgusu devam ediyor.

MAHALLELİ TEDİRGİN

Oğlu ve onun arkadaşıyla birlikte öldürülen Mehmet Cengiz'in yeğeni Cumhur Cengiz, "Eşinden boşandıktan sonra tek katlı evde yaşıyordu. Ben yan binada oturuyorum. Silah seslerini duyup sokağa çıktık. Evden dumanlar çıkıyordu. İtfaiyeye haber verdik. Yangını söndürdüler. Polisler içeriye girdiğinde akrabalarımızın cesediyle karşılaşmış. Kimin yaptığını bilmiyoruz" dedi.

Mahalleli Harun Zeybek de "Mahallemizde 3 kişinin infaz edilmesi bizleri tedirgin etti" derken, Selim Özgüneş ise "Sonuçta mahallemizin insanıydı. Üç kişi öldürülmüş tedirginiz" diye konuştu. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Beyoğlu'da silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Kayyım, Uğur Kaymaz heykelini kaldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...