11 Haziran 2017 01:16

Karnelerini aldılar öğretmenine koştular

KHK ile ihraç edilen 29 yıllık Öğretmen Münir Korkmaz'ın öğrencileri karnelerini alır almaz öğretmenlerine koştu.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

KHK ile ihraç edilen 29 yıllık Öğretmen Münir Korkmaz’a öğrencileri anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Korkmaz’ın öğrencileri, karnelerini alıp ihraç edilen öğretmenlerine koşarken, Korkmaz, “Bu duygular para ile ölçülemez. Mesleklerimize geri döneceğiz” dedi.

675 sayılı KHK ile herhangi bir soruşturma olmaksızın ihraç edilen Eğitim Emekçisi Münir Korkmaz’ı karne gününde öğrencileri ziyaret etti. 29 yıldır öğretmenlik yapan ve 8 aydır öğrencilerinden uzak kalan Korkmaz ilk kez eğitim öğretim yılı sonunda öğrencilerine karne veremedi; ancak öğrencileri karnelerini alır almaz anneleri ile birlikte  karnelerini götürerek Korkmaz’a bir sürpriz yaptı.

‘GERİ DÖNMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

29 yıldır her karne gününde heyecanlandığını ifade eden Korkmaz da, önceki akşam içini hüzün kapladığını belirterek öğrencilerinin kendisine yaptığı bu sürprizin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Öğrencilerinin kendisine ne zaman döneceğini sorduğunu dile getiren Korkmaz, “Öğrencilere hâlâ öğretmenleriymişim gibi tavsiyelerde bulundum. Yaz tatillerinde yapmaları gerekenleri söyledim. Tabii ihracı hiç anlatmadım, onu anlayacak yaşta değiller. Her karne döneminde başları sıkışınca arıyorlar. Bu hem müthiş bir duygu hem de bizi gerçekten çok üzüyor. Öğrencilerden kopmak çok kötü bir şey. İlk başlarda sıkıntı yaşadılar. Sınıfımı 7 sınıfa dağıttılar. Onlarla iletişimimi kesmedim, şimdi sınıflarının en başarılı öğrencileri onlar” diye konuştu. Öğretmenlik mesleğine tekrar döneceklerini dile getiren Korkmaz, “Onlar bizim hayat bağımız. Tekrar öğretmen olmak için mücadele edeceğiz.” dedi.

‘ZİL SESİNİ HER DUYDUĞUMDA AĞLADIM’

Evi görev yaparken ihraç edildiği Nigahi Soykan İlkokuluna çok yakın olan Korkmaz, zil sesini her duyduğunda hüzünlendiğini ve ağladığını da anlattı. Korkmaz, “İlk bir ay bu hüznü yaşadım. Hâlâ burukluk var. Bizim hayat damarımız olan öğrencilerimizle bağımızı kestiler. Bizi açlığa mahkum etmek istediler. Arkamızda sendikamız vardı, başaramadılar. Bunun telafisi mümkün değil. Bu para ile ölçülecek bir şey değil” dedi.

ÖNCEKİ HABER

‘Kadınların yalnızlık hissi kırılacak, başka yolu yok’

SONRAKİ HABER

Cem Doğan’ın albüm tanıtım konseri bugün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...