08 Temmuz 2012 10:41

DHL’de işçi kıyımı sürüyor

Kargo şirketi DHL Lojistik Hizmetleri A.Ş’de, işçilerin TÜMTİS’e üye olmasından sonra 5 işçi daha işten atıldı. İşçilerin verdiği bilgiye göre, daha önce de yine sendikal nedenlerle 4 işçi atılmıştı. İşçiler, işyerinde sendikadan istifa etmeleri yönünde yoğun bir baskı olduğunu ifade ettiler. Fir

DHL’de işçi kıyımı sürüyor
Paylaş

Kadrolu ve taşeron ayrımı yapmadan sendikaya üye olduklarını kaydeden işçiler, “Biz aynı yerde çalışıyoruz ve taşerondaki arkadaşlarımızla birlikte aynı işi yapıyoruz. Aslında aynı yerin çalışanıyız, bu nedenle sendikaya birlikte üye oluyoruz. İlk olarak işten atılanlar kadroluydu. Son çıkarılan işçilerse taşeron. Ama biz birliğimizi bozmayacağız” dediler.

İşten çıkarılan işçilerin tamamı performans düşüklüğü gerekçesi ile işten çıkarılırken işçiler, “Bu gerekçe koca bir yalandan ibaret. İşten atılan işçi arkadaşlarımız arasında daha yakın zamanda başarı ödülü alan arkadaşlarımız var. Hem başarı ödülü ver, terfi ettir, hem de ardından dön ‘performansın düşük’ diye işten çıkar.” diye konuştu. Atılan işçilerin bir an önce işe geri alınmasını isteyen işçiler, yakında DHL’de sendikanın yetkili olacağını ifade ettiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Parçaları bulundu nasıl düştüğü bulunamadı

SONRAKİ HABER

Antepli işçinin yemeği; nohut dürümü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...