10 Haziran 2017 17:45

KESK İzmir: İş güvencesi için ortak mücadele

KESK İzmir Şubeler Platformu, açlık grevinde tutuklanan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için oturma eylemi düzenledi.

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu KHK'ler ile ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve açlık grevlerinin 75. gününde tutuklanan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın serbest bırakılması için her hafta sonu yaptığı oturma eylemini sürdürüyor. Bornova Küçükpark meydanında toplanan kamu emekçileri, “OHAL kaldırılsın KHK’ler geri çekilsin, KESK’li ihraçlar işlerine geri dönsün. Sürgün, soruşturma ve cezalar son bulsun” pankartı açarak sık sık, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” , “Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal” , “İşimizi geri istiyoruz” sloganları attı. 

Basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, Batman Kozluk’ta yaşanan saldırı sırasında yaşamını yitiren öğretmen Aybüke Yalçın’ı anarak, “Yaşamı ve yaşatmayı savunmak yerine, yıllardır uygulanan şiddet ve toplumu kutuplaştıran politikaları ile ülkeyi ateşe atan siyasi iktidar da yaşanan bu tür ölümler ve acılardan sorumludur” dedi.

Açlık grevinin 94. Gününde olan Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumların endişe ettiklerini belirten Güven, “Nuriye ve Semih cezaevinde günlerdir tutuklular ve artık kendi başlarına temel ihtiyaçlarını yapamaz hale geldiler. Mallesef Cezaevi idaresi, onlara yardımcı olan arkadaşlara da 5 gün tecrit cezası verdi. Nuriye ve Semih derhal serbest bırakılmalıdır. Sağlıklarına yönelik gelişecek tüm olumsuzluklardan ve risklerden AKP hükümeti ve onun yargısı sorumlu olacaktır” dedi. 

‘OHAL KARANLIĞINA TESLİM OLMAYACAĞIZ’

29 Aralık grevine katılan kamu emekçilerine yönelik açılan soruşturmaların önce yargıdan sonra MEB Yüksek Disiplin Kurulu’ndan reddedildiğini belirten Güven, “İşçinin grevinde, Yüksel Caddesinde başlayan direnişten, barış sembolü olan Zeytin Ağacına bile tahammülü olmayan, insana, doğaya, işçilere, emekçilere düşman bir iktidar var karşımızda. Elinde OHAL silahı işçinin emekçinin sırtında boza pişirmeye çalışıyor. Ancak buna izin vermeyeceğiz, OHAL karanlığına teslim olmayacağız. Onun işçi ve emekçileri iş güvencemiz ve geleceğimiz için ortak mücadeleye çağırıyoruz. Karanlığa teslim olmayacağız” dedi. Oturma eylemi tiyatro ve müzik dinletisiyle son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Borough Market area comes back to life 7 days after terror attack

SONRAKİ HABER

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 9 maçla devam etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...