10 Haziran 2017 13:37

Mersin turizmine ‘drone’ katkısı

Mersin'de 'drone' pilotu Mesut Esen, çektiği fotoğraf ve görüntülerle kentin turizmine katkı sağlıyor.

Paylaş

Mersinli büfeci Mesut Esen, ‘drone’ ile kentin doğal ve tarihi güzelliklerini havadan görüntüleyip sosyal medyada paylaşıyor. ‘Drone’ çekimlerini hobi olarak yaptığını söyleyen Esen, kent turizmine katkı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ediyor.  

Mesut Esen, merakla başladığı drone uçurma hobisini geliştirerek deneyimli bir drone pilotu oldu. 321 kilometre kesintisiz sahili ve yılın 300 günü güneş görmesi ile ünlü kentin havadan ayrı güzelliğe sahip olduğunu keşfeden Esen, bu yeteneğini kent turizmine katkı için kullanmaya karar verdi. Mersin’i karış karış gezerek havadan görüntüleyen Esen, fotoğrafları sosyal medya ve tatil için tavsiyelerin yazıldığı yabancı forum sitelerine yükledi. Başta Kızkalesi, Cennet Cehennem, Kanlıdivane, Korikos Kalesi olmak üzere birçok tarihi ve doğal güzelliği havadan fotoğraflayan  Esen, yaklaşık 600 metre yükseklikten kentin güzelliklerini gözler önüne serdi.

Fotoğrafları çok sayıda takipçi tarafından beğenilen Esen, gelen mesajları da yanıtlayarak çektiği tarihi mekanlar hakkında bilgiler veriyor. (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

1. Kuzey Ormanları Çalıştayı düzenlendi

SONRAKİ HABER

Ahmet Şık’a yeni soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...