10 Haziran 2017 13:08

Kapatılan TV10'un çalışanları 36 haftadır eylemde

Kapatılan TV10 için yapılan eylemde 51 yıl önceki Ortaca Katliamı hatırlatıldı ve günümüzde de benzer gelişmelere zemin hazırlandığı belirtildi.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV 10 çalışanları, televizyonlarının açılması talebiyle 36’ncı kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Cumartesi Anneleri, insan hakları savunucuları, Alevi kurumları,  HDP ve çok sayıda kurumun destek verdiği eylemde, “Alevilerin sesi TV10 susturulamaz” pankartı açılırken, “Özgür basın susturulamaz”, “Hakikatin sesi TV 10 susturulamaz” dövizleri taşındı.

TV 10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, 51 yıl önce Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaşanan Alevi katliamının yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Bu katliamın çok fazla bilinmediğini söyleyen Büyükşahin, Ortaca’daki Alevi katliamına dair devletin bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadığını ve yargı sürecini de işletmediğini dile getirerek, bu katliamın, dönemin karanlıkta kalmış Alevi katliamlarından birisi olduğunu aktardı.

Katliamda yaşamını yitirenleri unutmayacaklarını söyleyen Büyükşahin, katliamın hesabını soracaklarını belirtti. Büyükşahin, Ortaca'daki Alevi katliamına zemin hazırlayan gelişmelerin benzerlerinin günümüzde de yaşandığının altını çizdi.

Eylem, Sanatçı Pınar Aydınlar ile Mehmet Ekinci’nin deyişleriyle son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cihangir'de parkta köpek gezdirenlere saldırı

SONRAKİ HABER

Daimler’de güvencesiz işler artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...