10 Haziran 2017 11:30

Batman'daki saldırıda yitirilen Öğretmen Yalçın uğurlandı

Batman Kozluk'ta dün PKK'lilerin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi törenle memleketine uğurlandı.

Paylaş

Batman'n Kozluk ilçesinde dün PKK'lilerin düzenlediği belirtilen saldırıda hayatını kaybeden Çok Programlı Lise Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, Batman Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

Dün, PKK'liler Kozluk Belediye Başkanı AKP'li Veysi Işık'ın özel otomobiline yönelik silahlı saldırı gerçekleştirmiş, kurşunlar olay yerinden geçen 5 öğretmenin bulunduğu otomobile isabet etmişti. Okulda karne dağıtımından dönen öğretmenlerden 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirmiş, 1 öğretmen yaralanmıştı.

Saldırıda hayatını kaybeden Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın için bugün Batman Öğretmenevi bahçesinde tören düzenlendi. Törene çok sayıda çok kişi katıldı.

7 aylık öğretmen Yalçın'ın cenazesi memleketi Çorum'un Osmancık ilçesine uğurlandı.

Kozluk Çok Programlı Lisesi Müdürü Mahmut Işık, Yalçın'a dair açıklamasında "Okulumuzda müzik atölyesi çok yetersizdi. O göreve başladıktan sonra öğrencilerimizin müziğe ilgisi arttı" diye konuştu.

Karne dağıtımı sırasında gördüğü Şenay Aybüke Yalçın'la helalleştiğini söyleyen 12-BLT Bilgisayar Bileşim ve Teknoloji öğrencisi Oruç Arıca, "Gitar ve piyangoyu bana sevdiren, öğreten Şenay Aybüke Yalçın hocamdır. Müzik ile hiç bir ilgim yoktu, onun sayesinde müziğin tüm enstrümanlarını öğrendim. Karne dağıtımı töreninin yarım saat sonrasında böyle bir olayı duyunca yıkıldım. Dünyanın en güzel ve iyi öğretmeniydi Aybüke hoca. Bizimle helalleşti, biz de ondan helallik istedik" diye konuştu.

Öte yandan saldırıda kullanılan taksinin sahibi Mehmet Fidan'ın elleri bağlı halde Kozluk ilçesinin Ağaçlık Mahallesi yakınlarında bulunduğu belirtildi.

Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce gözaltına alınan Mehmet Fidan, ifadesinde ilçe merkezindeki durakta tanımadığı bir kişi tarafından Ağaçlık Mahallesi'ne gittiği sırada silahlı bir kişinin daha yolda araca bindiğini söyledi. Fidan, bu kişilerin kendisini kırsal bölgede ellerini bağlayıp araziye terk ettikten sonra üçüncü bir kişiyi de alarak gittiklerini anlattı.

Mehmet Fidan'ın sorgusu sürüyor. (Batman/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk işçiliğinin en kötü hali mevsimlik işçilikte

SONRAKİ HABER

Urfa'da iftardan sahura 3 ton ciğer tüketiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...