10 Haziran 2017 11:03

Ümraniye'de tapularını isteyen mahalleliye polis saldırdı

İstanbul'da Ümraniye’ye bağlı Tepeüstü Mahallesi’nde tapuları için eylem yapan halka polis saldırdı.

Paylaş

İstanbul'da Ümraniye’ye bağlı Tepeüstü Mahallesi’nde tapuları için eylem yapan mahalle halkı, polis şiddetine maruz kaldı. “Sayın Cumhurbaşkanımız, söz verdiğiniz üzere tapularımızı istiyoruz” pankartını açan yaklaşık 100 kişilik gruba  biber gazı sıkan ve şiddet uygulayan polis, CHP Gençlik Kolları Başkanı Mertcan Arslan, CHP Gençlik Kolları Üyesi Yalçın Özdemir, CHP Tepeüstü Temsilcisi Gülcan Yılmaz ile iki kişiyi de gözaltına aldı. CHP’li gençlere saldıran polis, bu sırada Gençlik Kolları Üyesi Yalçın Özdemir’in kolunu kırdı.

‘BİZ DE AK PARTİ’YE OY VERDİK’

Bir süre yerde yatan Özdemir’e ilk müdahaleyi mahalle halkı yaptı. Halk polise tepki gösterdi. Bazı vatandaşların, “Biz AK Parti’ye oy verdik. Bu vatanın evladı değil miyiz? Niye bunu yapıyorsunuz? Bize nasıl vurursunuz?” diye tepki gösterdiği görüldü. Öte yandan, kolu kırılan CHP’li Yalçın Özdemir’i evinde ziyaret eden ve geçmiş olsun dileğinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, polisin tutumuna tepki gösterdi. TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Yarkadaş, “Hak aramak adeta suç haline getirildi. OHAL’in arkasına sığınarak her şeyi yapabileceklerini sanıyorlar” dedi.

‘TAPU SÖZÜNÜZÜ TUTUN’

Yarkadaş olayı şöyle aktardı: “Ümraniye Tepeüstü Mahallesi sakinlerine, 16 Nisan referandumundan önce AKP’li Belediye Başkanı Hasan Can tarafından tapu sözü verildi. AKP’li Can, mahalleye gelerek ‘Sandıktan evet’i çıkarın, tapularınızı cumhurbaşkanı bizzat dağıtacak’ dedi. 16 Nisan’ın üzerinden iki ay geçti; tapular ortada yok. AKP’ye oy veren bir grup yurttaş, tapularını istemek için gösteri düzenliyor. Bizim partililerimiz de destek veriyor”

Polisin son dönemde Türkiye’nin dört bir yanında hak arama eylemlerine karşı çok sert bir tutum aldığını belirten Yarkadaş, “OHAL’in arkasına sığınan AKP iktidarı ve kolluk güçleri, her türlü hak arama eylemini, biber gazı, cop ve şiddetle bastırıyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Haluk Levent konserinde Ela’ya ilik aranacak

SONRAKİ HABER

‘Hasta mahpus Yıldız Gemicioğlu serbest bırakılsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...