10 Haziran 2017 10:32

Eğitim Sen’den ‘Öğretmen Strateji Belgesi’ne tepki

Eğitim Sen, MEB'in hazırladığı 'Öğretmen Strateji Belgesi'ni yazılı açıklamayla değerlendirdi.

Paylaş

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan “Öğretmen Strateji Belgesi”ni yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. Strateji belgesinin “performans”, “rekabet”, “verimlilik”, “kariyer” gibi kavramlar üzerinden esnek, güvencesiz ve angarya çalışmayı esas aldığı belirtilen açıklamada, MEB’in çoklu değerlendirme sistemi adı altında önerdiği modelin yeni sorunlara yol açmasının kaçınılmaz olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Bu uygulamanın iş güvencesinin altını boşaltması, öğretmenlerin geleceğini tamamen iktidarın ve idarenin insafına bırakması kaçınılmazdır” denildi.

“Performans değerlendirme sonuçlarının “kariyer basamakları”, “görevde yükselmeler” ve “ödüllendirme” konusunda belirleyici olacak olması, hali hazırda iktidara sendikal ve siyasal yakınlığı bulunanlara yönelik “torpil” ve “pozitif ayrımcı” uygulamaların sürdürüleceğinin somut kanıtıdır” denilen açıklamada, öğretmen yeterliliklerinin masa başında belirlenen standartlarla değil, okulun gerçek sorunlarını dikkate alacak şekilde tabandan geliştirilecek çözüm önerileriyle sağlanabileceği ifade edildi.

Açıklamada, gerçekten daha nitelikli öğretmenler yetiştirmek hedefleniyorsa ILO ve UNESCO’nun “Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı”na uygun adımlar atılması gerektiği belirtilerek, “Öğretmenlik mesleği, öğretmenin insanın yetişmesine katkıda bulunmayı gerektirdiğinden farklı toplumsal ve kültürel özelliklere sahip öğrencilerin katılımını ve benlik saygısını dikkate alan bir anlayışı oluşturacak biçimde düzenlenmelidir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Arslan’la felsefe üzerine söyleşi devam ediyor

SONRAKİ HABER

BAE'de Barcelona forması giyenlere 15 yıla kadar hapis!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...