10 Haziran 2017 09:10

KODA’nın yaz okulu başladı

Kocaeli Dayanışma Akademisi'nin(KODA) Dr. Mehmet Fatih Traş anısına düzenlediği yaz okulu Balıkesir'in Ören ilçesinde başladı.

Paylaş

Balıkesir Ören’de DİSK Genel-İş Abdullah Baştürk Tesislerinde gerçekleştirilen yaz okulunun ilk gün ilk seminerini Güven Bakırezer gerçekleştirdi. “Otoriter Zamanlar: Haklar, Özgürlükler ve Türkiye” başlığıyla gerçekleşen yaz okulunda Bakırezer, “Özgürlük Savunusu” başlıklı dersini anlattı.

‘HAKİKAT BİLİNEMEZ’

Derste, “Özgürlüğü nasıl müdafaa ederiz?” sorusunu tartışmak istediğini belirten Bakırezer önce, özgürlük kavramına getirilen çeşitli yaklaşımlar ve eleştiriler üzerine durdu. Dersin ikinci bölümünde hakikatin bilinemez olduğunu ifade eden Bakırezer, “Hakikatin bilinemez olduğunu düşünüyorum. Kimsenin hakikati bilmediği yaklaşımı mutlak eşitlik sağlar. Bu eşitlik demokrasinin gelişimine katkı sağlar. Demokrasi kendi kendini yöneten yasa koyan insanların iktidarıdır” ifadelerini kullandı.

Dersin üçüncü bölümünde ise bu özgürlüğün nasıl müdafaa edileceğine dair konuşan Bakırezer, “Peki biz özgürlüğü nasıl müdafaa edeceğiz? Yasa yapıcıya; ‘Kişilerin istencini tanı, istencini engelleme, bu başkasının sakınılamaz haklarına zarar vermiyorsa’ diyeceğiz” dedi.

Yaz okulunda daha sonra “Güvenlik Devleti ve Özgürlükler” konu başlığıyla Hülya Kendir, “Olağanüstü Koşullarda Çalışma Hakkı”nı ise Hakan Koçak, “Gündelik Hayat, Çalışma ve Boş Zaman” başlığıyla ise Adem Yeşilyurt söyleşi gerçekleştirdi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Bodrum'da 2 bin yıllık zeytinin gölgesinde eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...