10 Haziran 2017 00:32

ABD'den bağımsızlık yorumu: IŞİD mücadele daha öncelikli 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nin 25 Eylül’de referandum düzenleme kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nin 25 Eylül’de referandum düzenleme kararına ilişkin “IŞİD ile mücadele daha öncelikli” denildi.

Sputnik’in haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, 25 Eylül'de yapılacağı açıklanan bağımsızlık referandumu hakkında IŞİD ile mücadele vurgusu yapıldı. Söz konusu süreçte IŞİD ile mücadele gibi 'daha acil önceliklerin' bulunduğu ifade edilen açıklamada, bağımsızlık referandumunun konuya ilişkin dikkati dağıtabileceği kaydedildi.

Bağdat merkezi hükümetiyle ilişkilere de değinilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Birleşik, istikrarlı ve federal bir Irak'ı destekliyoruz. Irak Kürdistanı halkının meşru isteklerini ise takdir ediyor ve anlıyoruz. Bölge yetkililerinden, Bağdat ve Erbil arasındaki ilişkilerin geleceği de dahil olmak üzere önemli konuların tümünde, Irak Anayasası temelinde, Irak hükümetiyle muhatap olmalarını destekliyoruz." (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Oyuncu kedi, kaza mahallini oyun alanına çevirdi

SONRAKİ HABER

FotoYorum: Ağaçlar bile ağlıyor...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa