09 Haziran 2017 19:51

Trump Comey'i Senato'ya yalan söylemekle suçladı

ABD Başkanı Donald Trump FBI eski başkanı James Comey'i komiteye yalan söylemekle suçladı.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) eski başkanı James Comey'nin Senato İstihbarat Komitesi'ndeki ifadesinde kendisini yalan söylemekle suçlaması sonrası sessizliğini bozdu.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Twitter'dan yaptığı açıklamada Trump, Comey'i komiteye yalan söylemekle suçladı.

Trump, "Yaptığı bütün yanlış açıklamalar ve söylediği yalanları kenara bırakırsak, tamamen haklı çıktım... VAY BE, Comey bir bilgi sızdırıcı" dedi.

James Comey, Trump tarafından, "Rusya soruşturmasının gidişatını değiştirmek amacıyla görevden alındığından şüphesi olmadığını" söylemişti.

Perşembe günü yemin altında ifade veren Comey ayrıca, Trump yönetimini kendisi ve FBI hakkında "yalan söylemekle" suçlamıştı.

COMEY'NİN İFADESİNDEN ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

Comey, Trump yönetiminin FBI'ın iyi yönetilmediğini iddia ederek kendisini ve liderliğini karalamasının yanlış olduğunu söyledi.

Trump'ın Rusya ile gizli bir anlaşması olup olmadığına ilişkin soruya yanıtı, "Buna açık bir toplantıda cevap veremem" oldu.

Şubat ayında Trump ile yaptığı ikili görüşmelerin kaydını neden tuttuğu sorulduğunda, "Yalan söyleyeceğinden korktuğum için" dedi.

Şubat ayında Trump ile Oval Ofis'te yaptığı ikili görüşmeye ilişkin şu açıklamaları yapmıştı:

"Başkan brifingin sonuna doğru odadaki diğer yetkililere teşekkür etti, herkese benimle yalnız konuşmak istediğini söyledi. Ben koltuğumda otururken, Adalet Bakanı koltuğumun yanına yaklaştı ancak Başkan ona da teşekkür ederek benimle yalnız konuşmak istediğini tekrarladı. Odadan son çıkan kişi (Trump'ın damadı) Jared Kushner'di.

"Kapı kapanıp yalnız kaldığımızda, Başkan bana "Flynn hakkında konuşmak istiyorum" dedi. [Rus yetkililerle görüştüğü iddialarının ardından gelen baskılar üzerine Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı] Flynn bir gün önce istifa etmişti.

"Başkan, Flynn'in Ruslarla konuşarak yanlış bir şey yapmadığını, ancak Başkan Yardımcısı'nı yanlış yönlendirdiği için onu görevden almak zorunda kaldığını söyleyerek konuşmaya başladı. Başkan, Flynn hakında bazı başka endişeleri olduğunu söyledi ama bunlar hakkında detay vermedi. Sonrasında Başkan problem ile ilgili uzun bir değerlendirme yaptı. Başkan'ın sözleri ve sözlerinin içeriği, bende, Flynn soruşturmasının peşini bırakmamı beklediği düşüncesini oluşturdu."

Amerikan Adalet Bakanlığı'nın yanı sıra ABD Kongresi de, Rusya'nın Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi için seçimlere müdahale ettiği iddialarını araştırıyor.

Trump'ın ekibinin seçim kampanyası sırasında Rus yetkililerle işbirliği yaptığına ilişkin iddialar da soruşturmaların bir parçası. Kremlin iddiaları reddediyor. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

ÖGB Gülmen ve Özakça pankartı taşıyan öğrencilere saldırdı

SONRAKİ HABER

Trump: Katar uzun zamandır terörü destekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...