09 Haziran 2017 19:07

'Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yanlız değildir' 

Galasaray Meydanı'nda bir araya gelen Demokrasi Güçleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın kötüleşen durumuna dikkat çekti.

Paylaş

Galasaray Meydanı'nda bir araya gelen Demokrasi Güçleri, hukuksuz bir şekilde tutuklanan ve açlık grevlerinin 93’ünücü gününü geride bırakan emekçiler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın kötüleşen durumuna dikkat çekmek için eylem gerçekleştirdi.  

"OHAL ve KHK'lar iptal edilsin, Nuriye ve Semih'e özgürlük. İşimizi geri istiyoruz" yazılı pankart açan çok sayıda yurttaş, "Nuriye ve Semih yanlız değildir", "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın açlık grevimiz", "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganlarını attı. "KHK ile ihraçlara son", "Nuriye ve Semih'in sesiyiz", "İnsan haklarıyla insandır" dövizleri ile birlikte Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğrafları taşındı. Kitle, Gülmen ve Özakça'nın kritik aşamayı çoktan geçtiğini dikkat çekerek derhal serbest bırakılmasını ve taleplerinin kabul edilmesini istedi. Eylemi polis bariyeri arkasında gerçekleştirmeyi reddeden kitle, açıklamayı meydanda yaptı. Ortak açıklamayı Demokrasi Güçleri adına açıklamayı Çağdaş Hukukçular Derneği(ÇHD) avukatlarından Necmiye Demir yaptı. 

AKP iktidarının OHAL’i bahane ederek kazanılmış tüm hakları geri aldığına dikkat çeken Demir, gazeteler, televizyonların kapatıldığını, muhalif her sesin susturulduğunu, peş peşe çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) binlerce akademisyen ve yüzbinlerce kamu emekçisinin issiz bırakıldığını vurguladı. İşsiz bırakılan bu kamu emekçilerden ikisi olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tüm emekçilerin hakkı için 93 gündür açlık grevinde ve 17 gündür tutuklu olduklarını hatırlatan Demir, “ Ve bugün artık açlık grevinin kritik eşiğine dayanmış durumdalar. Nuriye ve Semih her geçen gün biraz daha ölüme, sakat kalmaya yaklaştırılmaktadır” dedi. 

Demir, Gülmen ve Özakça’nın cezaevinde mücadelesi devam ederken, Ankara Yüksel Caddesi’nde işlerine geri dönmek için direnen Veli Saçılık ve Acun Karadağ’nın ise her gün polislerin işkence ve saldırısına uğradığını vurguladı. Bu saldırıların derhal sonlandırılmasını isteyen Demir, “ Bizler hak savunucuları , devrimci, demokrat kurum ve partiler cesaret ve kararlıkla bu gidişata dur diyeceğiz. Nuriye, Semih ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen tüm emekçiler işe geri alınana kadar mücadele edeceğiz” dedi. 

Açıklamanın ardından şairler İbrahim Karaca ve Osman Gedik , Gülmen ve Özakça için yazdıkları şiirleri seslendirdiği eylemde söz alan Grup Yorum solisti Selma Altın ise 'Çavbella' türküsünü seslendirdi. Eylem sloganlarla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)


    

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Katar'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz  

SONRAKİ HABER

ÖGB Gülmen ve Özakça pankartı taşıyan öğrencilere saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...