09 Haziran 2017 16:57

'Eğitim-öğretim yılı baskılarla tarihe geçti!'

Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı değerlendirme toplantısında bu yılın baskılarla tarihe geçtiğini vurguladı.

Paylaş

Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, bugün sona eren 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda "2016-2017 eğitim öğretim yılı, eğitime yönelik son yılların en ağır baskı ve korku, kaygı ve tehditlerin yaşandığı bir dönem olarak tarihe geçti" ifadeleri kullanıldı.  

'İHRAÇLARIN AĞIR SONUÇLARI EĞİTİM ALANINDA YAŞANDI'

Şube binasında yapılan açıklamayı Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez okudu. OHAL sürecinde yaşanan kitlesel ihraçlar ve açığa almalara dikkat çeken Ersönmez, "İhraçlar en çok eğitim sistemini vurmuş, en ağır sonuçlar eğitim ve yükseköğretim alanında yaşanmıştır" dedi.

'TİCARİLEŞME BELİRGİN ŞEKİLDE ARTMIŞTIR'

Milli Eğitim Bakanlığının benimsediği eğitim politikasının piyasacı ve rekabetçi olduğunu ifade eden Ersönmez sözlerine söyle devam etti:

"Bu politikalar devlet okullarındaki eğitimin niteliğinde yaşanan olumsuzlukları arttırırken, iktidar desteği ve teşvikiyle özel okullar her açıdan desteklenmiş, eğitimde yaşanan ticarileştirme ve özelleştirme uygulamaları belirgin bir şekilde artmıştır."

ANTEP'İN KARNESİ DE ZAYIF

Antep'te ve Türkiye'de eğitime dair sorunların çözümü için uzun vadeli programlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Ersönmez "Bunun yerine günlük projeler ve değişimlere başvurulmaktadır" dedi.

Antep'te artan okullaşma oranına rağmen özellikle ilkokul ve ortaokullarda derslik ve okullaşma ihtiyacının devam ettiği belirtilen açıklamada Suriyeli öğrencilerin devlet okullarında eğitim öğretim sürecine dahil edilmelerinin de verimi olumsuz etkilediğine dikkat çekildi. Ersönmez, Suriyeli öğrencilerin temel eğitim ihtiyaçlarını en verimli şekilde karşılayabilmek için merkezi ve yerel düzeyde çalışmalara ihtiyaç olduğunu hatırlattı.

SORUNLAR ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL

Sorunların çözümsüz olmadığını belirten Ersönmez, "Başta Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü, sendikalar, üniversiteler, iş insanları, yerel yönetimler ve diğer unsurları sorunların tespitinde ve çözümünde ortak ve katılımcılıkları esas alınmalıdır. İlimizde de doğru çalışmalarla, yeterli bütçe ve katılımcılığı esas alan yaklaşımlarla eğitimde kısa sürede istenilen hedefe ulaşılması mümkündür" dedi.

Ersönmez açıklamasının sonunda "Eğitim Sen geçmişten günümüze eğitimde çağımızın gerektirdiği kamusal, laik ve bilimsellik eksenli, toplumun tüm temel ihtiyaçlarına yanıt olabilecek eğitim sistemi için mücadeleye devam edecektir" dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çınar ağaçlarının zarar görmesi protesto edildi

SONRAKİ HABER

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Nuriye ve Semih yaşasın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...