09 Haziran 2017 15:56

4 HDP’linin öldürülmesi 2 yıldır aydınlatılmadı

HDP’li Bayram Özelçi, Emin Ensen, Bayram Dağtan ve Fesih Çınar'ın silahlı bir grup tarafından öldürülmesi, 2 yıldır aydınlatılmadı.

Paylaş

7 Haziran 2015 seçimlerinden iki gün sonra Yeni İhya-Der Başkanı ve Hür Dava Partisi Üyesi Aytaç Baran’ın Diyarbakır merkez Şehitlik Mahallesi’nde öldürülmesinden hemen sonra HDP’li Bayram Özelçi, Emin Ensen, Bayram Dağtan ve Fesih Çınar isimli yurttaşların silahlı bir grup tarafından katledilmesinin üzerinden 2 yıl geçti. Aradan geçen iki yıla rağmen cinayetlerin failleri bulunmadı. 

Olaylar sonrasında cinayetlerle ilgileri olduğu gerekçesiyle tutuklanan HDP’li ve Hizbullah üyesi 16 kişi hakkında açılan dava “güvenlik” gerekçesiyle Kayseri’ye taşındı. Bu davada hiç kimse işlenen bu cinayetlerden dolayı ceza almadı. Yargılananların büyük çoğunluğu beraat ederken, bazı sanıklar ise silah bulundurdukları gerekçesiyle ceza aldı. Katledilen Bayram Özelçi ve Bayram Dağtan’ın aileleri yaşananları anlattı. 

‘FAİLLER BULUNSUN’

62 yaşındaki babası Bayram Dağtan’ın gözleri önünde 16 kurşunla öldürülmesini unutamayan Abide Dağtan,  “Aytaç Baran’ın öldürülmesiyle babamın hiç bir ilgisi yoktu. Babam, 7 Haziran seçimlerinde çok çalıştı. HDP’nin seçim sonuçlarını hazmedemeyenler babamı hedef aldı. Babamın katilleri hâlâ yakalanmadı. Ellerini kollarını sallaya sallaya dışarıda dolaşıyorlar. Birileri tarafından korundukları için dışarıdalar. Faillerin bulunmasını ve yargılanmasını talep ediyorum” dedi. 

‘EŞİM HEDEF GÖZETİLDİ’

Bayram Özelçi’nin eşi Güler Özelçi ise eşinin Şehitlik semtinde çıkan olaylarda arkadaşı Bayram Dağtan’ın öldürüldüğünü duyması ardından olay yerine gittiği sırada silahlı kişilerce katledildiğini aktararak, “Onu vuran kişiler silahlı ve hazırlıklıymış. Olay günü kızım aradı. Şehitlik’te 3 kişinin vurulduğunu söyledi. İlk başta eşimin aralarında olduğuna inanmadım. Başta bize, eşimin yaralı olduğunu söylediler. Hastaneye gidince şehit olduğunu öğrendik. Bunun üstünü örtmeye çalışıyorlar, yaşadığımız sürece buna izin vermeyeceğiz. Adalet istiyoruz.” (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Gani Alkan: Sur'daki yıkıma herkes karşı çıkmalı

SONRAKİ HABER

Eğitime OHAL darbesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...