01 Nisan 2011 09:04

Tebligat vermek için gitti Kaymakam’dan dayak yedi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şube Yöneticisi Günaydın Temel’in, tebligat için gittiği Bayındır Kaymakamı Alaaddin Aktaş’ın sözlü ve fiili saldırısına uğradığı belirtildi. Kaymakam hakkında suç duyurusunda bulunuldu.Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan BES İzmir Şube Yönetic

Tebligat vermek için gitti Kaymakam’dan dayak yedi
Paylaş

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan BES İzmir Şube Yöneticisi Ramis Sağlam, Temel’in tebligat için gittiği adreste muhatabı olan şahısın yerine Bayındır Kaymakamı Alaaddin Aktaş’ın çıkmasıyla olayın meydana geldiğini belirtti.

TEKME, TOKAT...

Kaymakamın, “Sen beni tanımadın mı?​” diyerek alışagelmiş mühim kişi vurgusunu yaptığını anlatan Sağlam, Temel’in özür dilemesine rağmen kaymakamın görevi başındaki memura küfür ve hakaret ettiğini söyledi, Sağlam, “Ancak Kaymakam Aktaş, kendisini kaybetmiş bir halde sinkaflı küfürlere, saldırgan tutumuna devam etmiş ve Günaydın Temel’e tokat atmış, tekmelemiş ve şimdi seni karakola çektireceğim diyerek tehdit etmiştir” dedi. Kaymakam hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Sağlam, “Hâlâ Bayındır Kaymakamlığı görevini yürüten Alaaddin Aktaş’ın derhal görevden alınmasını talep ediyoruz” dedi.

YASAL DÜZENLEME GEREKLİ

Mobbing uygulamasına ilişkin genelge çıkaran Başbakan’a da seslenen Sağlam, mobbing ifadesinin hafif kaldığını ve sorunun genelgeyle değil yasal düzenlemeyle engelleneceğinin altını çizdi. Sağlam, çağdışı yönetici zihniyetinin değil, çalışanı yok saymayan, insanca bir çalışma hayatı istediklerini söyledi. Avukat Hasan Hüseyin Evin ise, sendikaların normal faaliyetlerini yürütebilmelerini sağlamak mülki idari amirlerinin sorumluğu olduğunu kaydetti. Evin, “Bu sorumluluğu yerine getirmek yerine demokrasinin vazgeçilmez unsuru sendikanın da faaliyetini dolaylı olarak da olsa engelleme suçu işlemiştir kaymakam” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzenerji işçisi grev kararını astı

SONRAKİ HABER

Denizli’de nükleer karşıtı platform oluşturuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...