09 Haziran 2017 14:47

Beyaz eşya satıcısının ilginç vasiyeti yerine getirildi

İzmir'de beyaz eşya satıcısı Salih Emin Yıldırımkal'ın cenazesi, iki çamaşır makinesinin üstüne konularak cenaze namazı kılındı.

Paylaş

İzmir'in Konak ilçesinde, beyaz eşya spotçuluğu yapan ve geçirdiği kalp kiriz sonucu yaşamını yitiren 71 yaşındaki Salih Emin Yıldırımkal'ın cenazesi, vasiyeti üzerine, açılmamış iki çamaşır makinesi üstüne konularak cenaze namazı kılındı. Yıldırımkal'ın arkadaşı Mehmet Emir, "Salih Emin ağabey çok şakacı biriydi. Öldüğünde bile vasiyetiyle insanları tebessüm ettirdi" dedi.

Çankaya Elektronikçiler Çarşısı'nda 30 yıldır beyaz eşya üzerine spotçuluk yapan Salih Emin Yıldırımkal, geçen Pazar günü işyerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.

Çarşı esnafı tarafından çok sevilen biri olan Yıldırımkal'ın ölümünün ardından ortaya çıkan vasiyeti ise herkesi şaşkına çevirdi.

Yıllarını esnaflık yaptığı çarşıda hayata gözlerini yuman Yıldırımkal, ölmeden önce cenazesinin çarşıda kılınmasını ve tabutunun beyaz eşya üstüne konmasını vasiyet etti.

Ailesi ve yakınları da Yıldırımkal'ın vasiyetini gerçekleştirdi. Çarşı içindeki Sipahipazarı Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde Yıldırımkal'ın cenazesi iki çamaşır makinesinin üzerine koyuldu.

Şakacı ve renkli kişiliğiyle bilinen Yıldırımkal, ölümüyle bile herkese tebessüm ettirdi.

Çarşıda yine beyaz eşya spotçuluğuyla uğraşan esnaflardan Mehmet Emir, "Hacı Ağabey herkesin sevdiği dürüst, temiz, güzel bir insandı. Çevresindeki insanları sevindirmeyi, güldürmeyi seven bir insandı. Sürekli şaka yaparak insanların yüzünü güldürürdü. Kalp krizi sonucu çok sevdiği çarşıda hayatını kaybetti. Burayı çok sevdiği için cenazesinin buradan kaldırılmasını istedi. 'Çarşıdaki camide musalla taşı yok. Tabutumu iki beyaz eşyanın üzerine koyun kaldırın. O bile bana yeter' derdi. Çok şükür hacı ağabeyimizin vasiyetini gerçekleştirdik. Vasiyetiyle bile insanları tebessüm ettirdi" dedi.

  • Salih Emin Yıldırımkal

(DHA)

ÖNCEKİ HABER

10 yaşındaki öğrenci, okul töreni sırasında vurularak öldü

SONRAKİ HABER

Fransız gazeteci Mathias Depardon'a sınır dışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa