08 Temmuz 2012 09:14

Türkiye Filistin’e karşı İsrail’in yanında

FİLİSTİN Yönetiminin, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) gözlemci olma talebinin, özellikle İsrail’in çabalarının sonucunda reddedildiği belirtilirken İsrail Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’nin de başvuruya karşı oy kullanmış olmasının, Ankara ile iyileşmiş ilişkilerin bir işareti olabileceği&rdq

Türkiye Filistin’e karşı İsrail’in yanında
Paylaş

FİLİSTİN Yönetiminin, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) gözlemci olma talebinin, özellikle İsrail’in çabalarının sonucunda reddedildiği belirtilirken İsrail Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’nin de başvuruya karşı oy kullanmış olmasının, Ankara ile iyileşmiş ilişkilerin bir işareti olabileceği” yorumunu yaptı.
İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, AGİT’in cumartesi günü Filistin’in, örgüte gözlemci olma talebini reddettiğine dikkat çekerken İsrail Ordu Radyosuna dayanarak AGİT üyesi 21 ülke başvuruya destek verirken 28 ülkenin karşı çıktığını belirtti.
Ordu Radyosuna konuşan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon da, başvurunun engellenmesinde ülkesinin diplomatik çabalarının rol oynadığını söyledi.
Bu arada, habere göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı, ABD, Almanya ve İtalya’nın da başvuruya karşı oy kullandıklarına dikkat çekti. Haberde “Türkiye de başvuruya karşı oy kullandı ve (İsrail) Dışişleri Bakanlığı, bunun Ankara ile iyileşmiş ilişkilerin bir işareti olabileceğini söyledi” denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da hedef özelleştirme

SONRAKİ HABER

Muş’ta sel nedeniyle büyük zarar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...