09 Haziran 2017 09:23

Oğuz Güven ve Akın Atalay: Umutluyuz, bugünler geçecek

CHP Milletvekili Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ve Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ı cezaevinde ziyaret etti.

Paylaş

Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, yeni yaşına cezaevinde girdi. Oğuz Güven’i doğum gününde CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da yalnız bırakmadı.

Oğuz Güven’i Silivri Cezaevi’nde ziyaret eden CHP’li Yarkadaş, “Eski müdürüm, ağabeyim Oğuz Güven’in doğum gününü cezaevinde kutlamak zorunda kaldık. Kutlama dediysek, aklınıza pastalı, börekli, müzikli bir tören gelmesin. Her şey yasak olduğu için, kendisine sadece kitap götürebildim. 30 metrekarelik bir odada, sadece sevgimizi paylaşabildik” dedi. 

Yarkadaş, Oğuz Güven’le yaptığı görüşmenin ardından izlenimlerini şöyle aktardı:

“Oğuz Güven, hücre arkadaşı Habertürk çalışanı Oğuz Usluer ve Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu ile kantinden aldıkları pastanın üstüne mum şekline soktukları bir peçeteyi koyarak kutlama yapmış. Ben o kutlamadan sonra kendisiyle görüştüm. Morali ve sağlığı yerindeydi. Torununu çok özlediğini söyledi. Doğum gününü kutlamak için bir araya gelen dostlarına ve kendisini soranlara da teşekkür etti.”

DEMOKRASİ VE ADALET İSTEMİŞ

Yarkadaş, Oğuz Güven’in  “Ülkemiz için demokrasi umutlarımızı koruyoruz. Ülkemizin tek kurtuluşu, adaletin doğru dağıtılmasıyla olur. Bu ülkeye demokrasi, adalet ve hakça bir düzen gelecekse; biz bunun bedelini göğsümüzü gere gere ve seve seve ödemeye hazırız” dediğini de aktardı. Güven’le yaptığı görüşmede soruşturma aşamasına ilişkin değerlendirme yaptıklarını da belirten Yarkadaş, “Atatürk’e hakaret eden bir kişinin 20 gün içinde tahliye olmasını işaret etti Oğuz Güven… İstenirse yargı hızlı işleyebiliyor” dedi.

‘SUÇ YOK AMA TUTUKLUYUZ’

Güven’in “Ortada suç olmamasına rağmen tutukluyuz’’ ifadesini kullandığını da belirten Yarkadaş, “Biraz da bunun rahatlığıyla yatıyor cezaevinde. Çünkü suç işlemedi. Bunu herkes biliyor. Adaletin mutlaka tesis edileceğine inanmak istiyor” diye konuştu. Yarkadaş, Gazeteci Oğuz Güven’in, ‘FETÖ propagandasını yapmakla suçlanmasını kabul etmediğini de belirterek şöyle konuştu: “Oğuz Güven, kumpas davaları sürecindeki tavrına, tweetlerine ve yazdıklarına bakılmasını da istiyor. İktidarın o dönemki adıyla Gülen Cemaati’ni desteklerken, kendisinin karşısında durduğunu hatırlatıyor. Kendisine ve diğer gazetecilere açılan benzer davaların, FETÖ davasını sulandırmak ve hafifletmekten başka hiçbir işe yaramayacağını ifade ediyor.”

AKIN ATALAY: UMUDUMUZ VE İNANCIMIZ TAPTAZE...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ı da Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Akın Atalay’la yaptığı görüşmenin detaylarını cezaevi çıkışında medyayla paylaşan Yarkadaş, “Akın Atalay’ın yanı sıra Gökmen Ulu, Oğuz Güven ve Mediha Olgun’la da görüştüm. Hepsinin aklı Türkiye’nin içinden geçtiği çalkantılı süreçte… Kendi dertlerini bir kenara bırakmışlar” dedi.

Yarkadaş, Akın Atalay’ın Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Avukat M. Kemal Güngör’le aynı hücreyi paylaştığını aktararak, “Sağlıkları ve moralleri yerinde. Haksız ve hukuksuzca tutulduklarını ve bunların siyasi süreçler olduğunu biliyorlar. Suç işlemedikleri için de rahatlar” ifadesini kullandı.

Görüşmenin notlarını da kamuoyuyla paylaşan Yarkadaş, Akın Atalay’ın şu mesajı ilettiğini aktardı: 
“Üzgünüz; ancak kendimiz için değil. Ülkemiz için üzülüyoruz.

Endişeliyiz; çünkü toplum her alanda büyük bir çözülme yaşıyor.

Öfkeliyiz; çünkü burada hapsedilen ve yargılanan bizlerin şahsında Cumhuriyet Gazetesi’dir. Onun şahsında ise gazetecilik mesleği ve basın özgürlüğüdür.

Kararlıyız; öfkemizin esiri olmayacak ve bize bu zulmü yapanlara benzemeyeceğiz. Asla onlar gibi davranmayacağız. Suçsuz ve günahsız oldukları için değil; insan oldukları için herkesin temel haklara sahip olduğunun bilincinde olacağız.

Kin ve intikam beslemeyecek adil ve dürüst olmaya devam edeceğiz.

Ve umutluyuz, coşkuluyuz; çünkü bugünlerin geçeceğini de biliyoruz.

Her gecenin sabahı, her kışın baharı vardır.

Umudumuz ve direncimiz taptazedir.

Herkese tüm dostlara selam olsun.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Saç koparan polisler hakkında soruşturma başlatıldı mı?’

SONRAKİ HABER

Batman'da jandarma karakolu yakınlarında bombalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...