09 Haziran 2017 09:33

‘Saç koparan polisler hakkında soruşturma başlatıldı mı?’

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İdil Kültür Merkezine düzenlenen baskında gözaltına alınanlara işkence iddiasını TBMM'ye taşıdı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 30 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul Okmeydanı İdil Kültür Merkezine düzenlenen baskında gözaltına alınan 14 kişinin gözaltındayken işkenceye uğradığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, “Gözaltına alınan 14 kişiden Bergül Varan’ın saçlarını tutup çevirip kökünden koparıp, ellerinde kalan saçı sallayarak mehter marşı ile oyun oynayıp işkence yapanlar hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?” diye sordu. Tanrıkulu şu sorulara yanıt istedi: “Bergül Varan ile birlikte gözaltına alınanlara yoğun işkence yapanlar hakkında inceleme ve soruşturma başlatılarak görevden el çektirilecek midir? AKP Hükümetinin ‘işkenceye sıfır tolerans’ politikasına ne zaman son verilmiştir? Eğer bu politikaya son verilmediyse, bahse konu işkence olaylarının izahı nedir? Son beş yılda Türkiye genelinde illere göre kaç polis, jandarma ve kamu görevlisi hakkında işkence ve kötü muamele gerekçesiyle adli ve idari soruşturma açılmıştır? Söz konusu soruşturmalar nasıl sonuçlanmıştır? Kaç polis, jandarma ve kamu görevlisi hakkında işkence ve kötü muamele gerekçesiyle dava açılmıştır?” (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Karneler alındı, tatil başladı

SONRAKİ HABER

Oğuz Güven ve Akın Atalay: Umutluyuz, bugünler geçecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...