08 Temmuz 2012 09:12

Veliler okullarının dönüştürülmesini istemiyor

KARTAL Zekeriya Güçer İlköğretim Okulu velileri Kartal’da düzenledikleri kahvaltılı bir basın toplantısı ile bir kez daha okullarının imam hatipe dönüştürülmesine karşı çıktı.Basın açıklamasını veliler adına Okul Aile Birliği Başkanı İdil Yücesoy okudu. Zekeriya Güçer İlköğretim Oku

Veliler okullarının dönüştürülmesini istemiyor
Paylaş

Basın açıklamasını veliler adına Okul Aile Birliği Başkanı İdil Yücesoy okudu. Zekeriya Güçer İlköğretim Okulu velileri olarak okullarının bir binasının imam hatip orta okuluna dönüştürülmesi kararının iptali için çalıştıklarını belirten Yücesoy “Bizleri çeşitli söylenti, bilgi ve yönlendirmelerle farklı kulvarlara çekmeye çalışıyorlar, biz veliler olarak bu söylentilere dahil olmayacağız. Bizler veliler olarak daha önce de belirttiğimiz taleplerimizi tekrarlayarak  taleplerimizin kabul edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Öğrenci velisi Fadime Yılmaz ise okulun etütlü beslenmeli bir okul olduğunu hatırlatarak, “Bu nedenle çalışan ailelerin tercih ettiği bir okuluz. Etüt beslenme okulunun kaldırılmasının nelere yol açacağını biz velilere ne yük getireceğini, teknik çalışmayı yapanlar dikkate almadı mı” diye sordu.

Veliler yeni düzenleme ile eğitim sisteminin baştan aşağı değiştiğini bunun da birçok sorunu beraberinde getireceğini belirterek “Gelin 7 bin kişinin talebini görmezden gelmeyin. Mevcut okul dışında bir okul yaparak ya da bularak bu sorunu çözelim” diyerek basın açıklamasını sona erdirdi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Temizlik yaptığı 8. kattan düşen kadın hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da hedef özelleştirme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...