09 Haziran 2017 09:11

'Eğitim yılına OHAL damga vurdu'

Eğitim Sen Bursa Şubesi 2016-2017 eğitim öğretim yılına OHAL ve KHK’lerin damga vurduğunu söyledi.

Paylaş

Eğitim Sen Bursa Şubesi kapanan 2016-2017 eğitim öğretim yılını değerlendirmek için KESK basın toplantı salonunda bir açıklama gerçekleştirdi. Eğitim öğretim yılına OHAL ve KHK’lerin damga vurduğunu söyleyen Eğitim Sen ihraçlar ve sürgünlerle birçok eğitimcinin ve öğrenci mağdur edildiğini bildirdi.

EĞİTİM ÖĞRETİME OHAL DARBESİ

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Atakan Erdağı; “Darbe ile mücadele adı altında başlatılan ihraç operasyonları kısa süre içinde yön değiştirerek geçmişten bugüne hükümetin uygulamalarına karşı çıkan, laik, bilimsel ve anadilinde eğitimi savunan ve örgütlü mücadele içinde yer alan eğitim ve bilim emekçilerine yönelmiştir” dedi. Erdağı, Milli Eğitim Bakanlığının çözüm üretmekten çok, yeni sorunlar yaratan politika ve uygulamaları nedeniyle eğitim emekçileri, öğrenciler ve velilerin bu eğitim öğretim yılında ciddi anlamda mağdur olduğunu söyledi.

DİNİ VAKIFLARA ÖZEL GÖREV

“Türkiye’de eğitim sistemi uzun süredir ciddi anlamda alarm verirken, eğitimin temel sorunlarına yönelik çözümsüzlük politikaları ısrarla sürdürülmektedir” diyen Erdağı; MEB’in, iktidarın ideolojik yönelimleri doğrultusunda çalışmalar yapan dini vakıflar ile çeşitli protokollere imza atarak eğitimi dinselleştirme sürecinde siyasi nüfuzu olan cemaatlere özel görevler verdiğini belirtti. 

Erdağı Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitim politikalarını belirlerken yandaş sendika ve iktidar partisi dışında hiçbir çevrenin görüşlerine dikkat etmediğini, özel okulların teşvik edilerek, kamu kaynaklarının buralara peşkeş çekildiğini, Bursa’da birçok okulda 12. sınıflarda öğrenci kalmadığını, öğrencilerin özel okullara kayıt yaptırmak zorunda bırakıldığını, PDR Yönetmeliğinde değişiklik yapmak isteyen MEB’in çocukların ihtiyacı olan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin önemini kavrayamadığını belirtti. 

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Erdağı açıklamasını şöyle tamamladı: “Her geçen gün daha fazla piyasa ilişkileri içine çekilen, okulöncesinden üniversiteye kadar bilimin değil, dini inanç sömürüsünün referans alındığı bir eğitim sisteminde eğitim ve bilim emekçilerinin, öğrenci ve velilerle birlikte kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim hakkı için mücadelemizi tüm emek ve demokrasi güçleri ile birlikte sürdüreceğimiz bilinmelidir” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel Sen'den Bornova Belediyesinde hukuk zaferi

SONRAKİ HABER

‘OHAL’in işçiye zararı yok diyorlardı ama bize var’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...