09 Haziran 2017 08:57

Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi: Alışın gitmiyoruz

Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi yaptığı eylemle ‘Alışın gitmiyoruz’ dedi. 

Paylaş

İzmit'te Tahsin Marmara Sokak'ta bir araya gelen LGBTİ'ler, burada alkışlar ve sloganlarla eylem yaptı. "Yasaklar OHAL'de, sokaktayız herhalde!" pankartı açan LGBTİ üyeleri, "Baskılara ve engellemelere karşı barış, eşitlik, demokrasi ve özgürlük taleplerini dile getirmeye ve bu talepler için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Yapılan açıklamada şöyle dedi: "Bu şehrin sokaklarından bir kere daha sesimizi yükseltiyor, Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde bedenlerini direnişe açan LGBTİ'leri selamlıyoruz. Bizler tüm baskılara, tehditlere, ötekileştirmelere rağmen direnen LGBTİ+'ler olarak tekrardan sesleniyoruz; Alışın gitmiyoruz!"

'VARDIK, VARIZ, VAR OLACAĞIZ'

Açıklama şöyle son buldu: "Bizler, Lezbiyenler Geyler, Biseksüeller, Translar, İnterseksler, Kuirler ve tekçi cinsel dayatmalar altında ezilmeye çalışılan tüm cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinden kişiler olarak ne kadar görmezden gelinsek de; okullarda, iş yerlerinde, fabrikalarda, sendikalarda, sokakta, parklarda, mecliste kısacası her yerde vardık, varız ve var olacağız!

Bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki LGBTİ+'ler tüm baskılara ve engellemelere karşı barış, eşitlik demokrasi ve özgürlük taleplerini dile getirmeye ve bu talepleri için mücadele etmeye devam edecektir" (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

29 Aralık Grevi ile ilgili ihraç talepleri reddediliyor

SONRAKİ HABER

Tüm Bel Sen'den Bornova Belediyesinde hukuk zaferi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...