09 Haziran 2017 08:50

'Sürgün ve ihraçlarla dolu bir eğitim dönemi sona erdi'

Samsun Eğitim Sen Şubesi hukuksuz ihraçlar, açığa almalar, soruşturma ve sürgünlerin yaşandığı ağır ve zorlu bir dönemi olarak sona erdiğini belirtti.

Paylaş

Samsun Eğitim Sen Şubesi dün Mustafa Kemal İlköğretim Okulu önünde yaptığı basın açıklamasıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılını değerlendirdi. Şube Başkanı İsmail Yavuz açıklamada bu yılın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan hukuksuz ihraçlar, açığa almalar, soruşturma ve sürgünlerin yaşandığı ağır ve zorlu bir dönem olarak sona erdiğini söyledi. 

'İHRAÇLAR BİLİM İNSANLARINA YÖNELDİ'

“Ülke yönetiminin ve eğitim politikalarının OHAL ve sonrasında çıkarılan KHK’lerle düzenlenmeye başlanması kabul edilemez. Binlerce öğretmen, akademisyen, idari personel tamamen siyasi ve idari kararlarla, ne ile suçlandığını bile bilmeden ve savunma hakkı tanınmadan ihraç edilmiştir” diyen Yavuz, “Darbe ile mücadele adı altında başlatılan ihraç operasyonları hükümetin uygulamalarına karşı çıkan laik, bilimsel ve anadilinde eğitimi savunan, örgütlü mücadele içinde yer alan eğitim ve bilim emekçilerine yönelmiştir” şeklinde konuştu.  

EN AĞIR SONUÇ EĞİTİMDE

Eğitimde ve üniversitelerde yaşanan ihraçların en çok eğitim sistemini vurduğunu, en ağır sonuçların eğitim ve yüksek öğretim alanında yaşandığını dile getiren Yavuz şöyle konuştu: “MEB’in resmi verileri kamusal eğitimin adım adım tasfiye edilerek eğitimde yaşanan ticarileşmenin ne kadar arttığını ve yaygınlaştığını bütün yönleriyle ortaya koymaktadır. Bu politikalar devlet okullarını bitirirken, velilerin özel okullara yönelmesinde etkili olmaktadır. Eğitimin ticarileştirilmesine son verilmeli, herkes için eşit, nitelikli, bilimsel, demokratik, laik, anadilinde, ulaşılabilir bir eğitim sistemi oluşturulmalıdır. Eğitimin yap boz tahtasına çevrilmesine son verilmeli, bütün okullar arasındaki ayrıcalıklar kaldırılmalı, eşitlik sağlanmalıdır. Eğitim Sen olarak toplumun ve öğrencilerin geleceğini olumsuz etkileyecek bütün eğitim politikalarından vazgeçilene kadar, taleplerimiz gerçekleşene kadar, haksız yere ihraç edilen, mağdur edilen bütün eğitim emekçileri görevlerine iade edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Peker akademisyenleri tehdit davasına ikinci kez katılmadı

SONRAKİ HABER

29 Aralık Grevi ile ilgili ihraç talepleri reddediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...