08 Temmuz 2012 09:08

‘F’ Tipi eylem 26. haftasında devam etti

İHD Cezaevi Komisyonu üyeleri, F Tipi cezaevlerinin kapatılması için başlattıkları “F” oturma eyleminin 26’ıncı haftasında 1 Mayıs’ta “toplantı ve gösteri kanununa muhalefet” ettikleri gerekçesiyle tutuklanan çoğu öğrenci 15 gencin durumuna dikkat çekmek amacıyla Taksim Meydanı’nda bir araya geld

‘F’ Tipi eylem 26. haftasında devam etti
Paylaş

İHD Cezaevi Komisyonu üyeleri, F Tipi cezaevlerinin kapatılması için başlattıkları “F” oturma eyleminin 26’ıncı haftasında 1 Mayıs’ta “toplantı ve gösteri kanununa muhalefet” ettikleri gerekçesiyle tutuklanan çoğu öğrenci 15 gencin durumuna dikkat çekmek amacıyla Taksim Meydanı’nda bir araya geldi. İHD’liler, “Tecrit öldürüyor. F tipi hapishaneler kapatılsın” pankartı açarak “Tecrit işkencesine son”, “Çıplak arama işkencesine son”, sloganları attı.
Grup adına açıklama yapan Gönül Sonbahar, tutuklamaya neden gösterilen olayın, 1 Mayıs gösterisinde taşkınlık yapmak, birkaç cam kırmak olduğunu belirtti.
Sonbahar, gençlerin yaptığı eylemden dolayı değil, düşüncelerinden dolayı yargılandığını belirterek “Onlar devlet adına kurşun atıp, bunları ölüm ve yaralamaya neden olacak şekilde isabet ettirmiş olsalar, kurşun yiyip izlerini gururla taşısalar, hükümete karşı darbe girişimlerine karışmamak kaydıyla ‘şerefli’ vatandaşlar olarak başımıza musallat olacaklardı” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Maliye Bakanının cüzdanında kaç para var?

SONRAKİ HABER

Haziranda yedi kadın ve bir çocuk öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...