08 Temmuz 2012 09:05

Bu haftaki nöbet yanan işçiler için

İş kazalarında hayatını kaybedenlerin ve yaralananların ailelerinin başlattığı vicdan nöbetinin 8. haftasında aileler bir kez daha adaletin kendilerinden yana işlemediğini belirtti.Her hafta olduğu gibi Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen aileler bu haftaki nöbeti Esenyurt'ta Marmara Park Alışveriş Merkezinin inşaatında çıkan yangın

Bu haftaki nöbet yanan işçiler için
Paylaş

Her hafta olduğu gibi Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen aileler bu haftaki nöbeti Esenyurt'ta Marmara Park Alışveriş Merkezinin inşaatında çıkan yangında hayatını kaybeden 11 inşaat işçisine adadı.

Aileler adına yapılan ortak açıklamayı, Van depreminde Bayram Otel enkazında yaşamını yitiren Cem Emir'in kardeşi Tuncel Emir yaptı. Emir, kimi sendikaların, meslek odalarının, milletvekillerinin vicdan nöbetine duyarlı davranmadığını belirterek "İşçi emekçi dostu olmanız hangi halinizden anlaşılır? İşçinin yaşam hakkına kayıtsız kalanların ücret artışı mücadelesinde inandırıcılığı olur mu? Mikrofonun ve sahnenin sizde olduğu anlar mı sizin için kıymetli olan?" diye tepki gösterdi.

Daha sonra Esenyurt'taki yangında hayatını kaybeden işçilerin aileleri söz aldı. Aileler, Hükümete ve gerekli tedbirleri almayan işverenlere tepki gösterdi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Grup Yorum, umudun türkülerini söylemeye devam ediyor

SONRAKİ HABER

Maliye Bakanının cüzdanında kaç para var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...