08 Haziran 2017 18:08

ABD: Taner Kılıç'ın gözaltına alınması kaygı verici

ABD Dışişleri Bakanlığı, Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç'ın gözaltına alınmasından derin kaygı duyduklarını açıkladı.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç’ın gözaltına alınmasına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Kılıç’ın gözaltına alınmasının Türkiye’de gazeteciler, insan hakları savunucuları, akademisyenler ve muhalif kişilerin susturulmaya çalışılmasının son örneği olduğunu" belirtti.

Türkiye’de gözaltına alma olaylarının kanıt ya da  şeffaflık içeriğinden yoksun olduğunu söyleyen ve bu durumu ‘endişe verici bir eğilim’ olarak değerlendiren Nauert açıklamasında "Bu davaları yakından izliyoruz. Türkiye Anayasasında öngörülen ve Türkiye'nin kendi uluslararası taahhütleriyle uyumlu olarak, adil süreç ve bireysel haklara saygı gösterilmesinin önemini vurguluyoruz. Değişik zamanlarda Türk hükümetine de aktardığımız gibi ifade özgürlüğü ve öteki özgürlükler konusundaki ısrarcı engeller, demokratik toplumun temellerini bozar" dedi.

Sivil toplum kuruluşları ve sağlam bir sivil toplumun, güçlü bir demokrasinin en önemli öğelerinden olduğunu belirten Nauert, "Türkiye daha az değil, daha 'çok sesli' konuşmalara sahip olmanın yararını görmelidir. Kılıç gibi bireylerin gözaltına alınmaları, kamuoyunda tartışmalarını hızlandırmakta ve demokrasinin kalitesini zayıflatmaktadır" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Comey: Trump, beni ve FBI’ı karalamak için yalana başvuruyor

SONRAKİ HABER

Osman Baydemir: Rakka düştü düşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...