Suudi Arabistan milli takımı, saygı duruşuna katılmadı

Suudi Arabistan milli takımı, Londra'da hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşuna katılmadı.

08 Haziran 2017 16:58
Paylaş

Avustralya ile Suudi Arabistan arasında dün oynanan 2018 Dünya Kupası Eleme maçı öncesi Londra saldırısı sebebiyle düzenlenen saygı duruşuna Suudi futbolcular katılmadı.

2 Avustralya vatandaşının da hayatını kaybettiği IŞİD saldırısı için düzenlenen 1 dakikalık saygı duruşu esnasında Avustralyalı futbolcular sahanın ortasında toplanırken Suudi futbolcular ısınma hareketleri yapmayı sürdürdü.

The Guardian'ın haberine göre maçtan yansıyan fotoğraflarda Suudi futbolculardan yalnızca Selman el Ferac'ın saygı duruşuna katıldığı görüldü.

Fox Sports Australia için maçı anlatan Adam Peacock, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Asya Futbol Federasyonu'nun Suudi yetkililerin itirazına rağmen saygı duruşuna izin verdiğini söyledi. Peacock, Avustralya Futbol Federasyonu'nun Suudi Arabistanlı yetkilileri saygı duruşuna katılmaya ikna edemediğini belirtti.

Suudi Arabistanlı futbolcuların saygı duruşuna katılmaması sosyal medyada tepki çekerken bazıları ise ülke kültüründe ve genel olarak İslam'da saygı göstermek ya da yas tutmak için böyle bir gelenek olmadığını ifade ederek futbolcuları savundu.

Ancak bu iddia, Suudi Kralı Abdullah'ın ölümü sonrası oynanan spor müsabakalarından yapılan fotoğraf paylaşımlarıyla yalanlandı.

Aralık 2016'da da Doha'daki Katar Havayolları Kupası maçında Barcelona ile Suudi el Ehli takımı futbolcuları bir dakikalık saygı duruşunda bulunmuştu. (SPOR SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

HDK heyeti Sur'daki yeryüzü sofrasına katıldı

SONRAKİ HABER

Yasaklar hayvancılığı vurdu, esnaf kepenk kapatma eşiğinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...