RSF heyetinden Evrensel'e dayanışma ziyareti

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nden uluslararası heyet Evrensel'i ziyaret etti. 

08 Haziran 2017 16:25
Paylaş

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nden (RSF) temsilcilerin olduğu uluslararası heyet Evrensel Gazetesine dayanışma ziyaretinde bulundu. RSF heyetinde, RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, RSF Paris’ten Johann Bihr, RSF Brüksel’den Julie Majercak, RSF Almanya’dan Christian Mihr ve Dilay Yalçın ile Fransa’da yayın yapan France İnter’den Alexandra Ackoun, Belçika’da yayın yapan La Libre Belgique gazetesinden Maria Udreseu yer aldı. Heyet Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Sorumlu Yazişleri Müdürü Çağrı Sarı tarafından karşılandı. 

Heyet, Evrensel'e yönelik açılan davalar ve gazetemize yönelik baskılar ilişkin bilgi aldı. 

TÜRFENT VE CUMHURİYET İÇİN DAYANIŞMA ÇAĞRISI 

Fatih Polat, Evrensel üzerindeki baskı ve davalar üzerindeki Türkiye’de basına yönelik baskılara dikkat çekti. Cezaevinde tutulan gazetecilerin durumuna işaret eden Polat, 14 Haziran’da görülecek Nedim Türfent davası ve 24 Temmuz’da görülecek tutuklu Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerin yargılandığında davalar için dayanışma çağrısında bulundu. Polat, Türkiye’de gazetecilerin basın özgürlüğü için verdiği mücadelenin de görülmesi gerektiğini dile getirdi. 

GERÇEKLERİ HALKA ULAŞTIRACAĞIZ

Çağrı Sarı ise, Evrensel'e yaptığı haberler nedeniyle davalar açıldığını ve cezalara çarptırıldığını hatırlattı. Son olarak sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemde Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasaklarını haberleştirdikleri için TCK’nin 301. maddesinden ceza aldıklarını belirten Sarı, Evrensel'in yayın ilkesi gereği halka gerçekleri ulaştırma sorumluluğu ile haber yaptığını vurguladı. Sarı, gerçekleri halka ulaştırmaya devam edeceklerini dile getirdi. (İstanbulEVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İran’dan Trump’a: Açıklaman iğrenç

SONRAKİ HABER

HDK heyeti Sur'daki yeryüzü sofrasına katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...