08 Haziran 2017 16:18

DİDF’ten ‘Irkçılığa karşı birlik’ festivali

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) 24 Haziran’da Köln’de ırkçılığa karşı açık hava festivali düzenliyor. 

Paylaş

Farklı etnik kökenden veya inançtan emekçilerin birliğini esas alan çalışmalarıyla Almanya’daki göçmen örgütler arasında farklı bir yerde duran Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) 24 Haziran’da Köln’de ırkçılığa karşı açık hava festivali düzenliyor. 

Irkçılığa, savaşa ve emekçilerin ayrıştırılmasına karşı birlik ve dayanışma mesajı vermek amacıyla düzenlenen festival ile ilgili konuşan DİDF Genel Başkanı Sefariye Ekşi, “Almanya’dan ve Türkiye’den sanatçılarla zengin bir sahne programımızın olduğu festivalimizin sloganı ‘Irkçılığa karşı birlik ve dayanışma’. Çünkü bugün yaşadığımız ortak sorunlarımız için, çalışma koşullarımızı düzeltmek ve insanca bir yaşamı kurabilmenin yolu, emekçileri bölen-ayrıştıran politikalara karşı birliğimizi güçlendirmekten geçiyor” dedi. 

‘BARIŞ İÇİN SESİMİZE ORTAK OLUN’

Festivalin savaş ve çatışmaların arttığı, silahlanmanın hızlandığı, insanların yerinden yurdundan edildiği bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çeken Ekşi, “Festivalimizin öne çıkan mesajlarından biri de barış ve halkların kardeşliği olacak. DİDF olarak Almanya’da 30’a yakın derneğimizde haftalardır fedakarca sürdürülen festival çalışmalarımızla bu düşünceleri çoğaltmaya çalışıyoruz.  Bütün emekçileri ve dostlarımızı bu sese ortak olmaya, bu sesi büyütmeye davet ediyoruz” dedi. (Köln/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

El Cezire iddiaları reddetti

SONRAKİ HABER

İran’dan Trump’a: Açıklaman iğrenç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa