08 Haziran 2017 16:10

El Cezire iddiaları reddetti

El Cezire, yayın politikalarının değişmeyeceğinin altını çizerek Körfez ülkelerinin iç işlerine karıştıklarını yalanladı.

Paylaş

Katar krizi sonrası Suudi Arabistan’daki ofisleri kapatılan el Cezire açıklama geldi. Kanalın başındaki isim, Reuters’a verdiği demeçte yayın politikalarının değişmeyeceğinin altını çizdi. Souag, bazı Körfez ülkelerinin suçlamalarına yönelik yaptığı açıklamada, haberleri aracılığıyla bu ülkelerin iç işlerine karıştıklarını yalanladı. Souag, politikalarını ‘bağımsız ve profesyonel’ olarak niteledi.

Hafta başında başlayan diplomatik krizin ardından Suudi Arabistan, ülkelerinde faaliyet gösteren el Cezire’nin yayın lisansını iptal etme ve ofislerini kapatma sürecini başlatmıştı. Suudi Arabistan, Katar’daki medya kuruluşları için çalışan Suudi gazetecilerin ise ülkelerine geri dönmelerini emretmişti. Yine Ürdün de Katar’la diplomatik ilişkilerinin düzeyini düşürerek, ülkedeki el Cezire ofislerinin kapatılmasına karar vermişti.

BARÇA’DAN KATAR AÇIKLAMASI

Katar Havayolları’nın sponsorları arasında olduğu Katalan futbol kulübü Barcelona da bir açıklama yayınladı. Resmi internet sitesinde sponsorluk bağları konusunda detaylı bilgi veren kulüp, 2010-2016 yılları arasında Katar Spor Yatırımları’yla kontratları olduğunu belirtti. Kulüp, bu süre içerisinde bu kuruluştan kendilerine anlaşma gereği toplam 171 milyon avro aktarıldığını bildirdi. Açıklamada yıl yıl Barcelona kulübüne bu şirketten aktarılan paralar açıklandı. Anlaşmanın bir kopyasının polise teslim edildiğinin de altı çizildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlara ayrı vagon uygulamasına tepki

SONRAKİ HABER

DİDF’ten ‘Irkçılığa karşı birlik’ festivali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...