08 Haziran 2017 15:54

HDP'li vekiller için skandal fezlekeler

21 HDP milletvekili hakkında hazırlanan 'dokunulmazlıklarının kaldırılması' fezlekelerinde referandum çalışmaları da suç olarak gösterildi.

Paylaş

HDP’li 21 milletvekili hakkında “dokunulmazlıkların kaldırılması” talebiyle fezlekeler hazırlandı. Söz konusu iddialar arasında, cezaevlerine mektup gönderme, Mehmet Tunç ve Cizre’deki cenaze törenlerine katılmak da sayılıyor.

HDP’li Çağlar Demirel hakkında Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bir parkta gerçekleşen basın açıklamasında sarf ettiği sözler gerekçe gösterilerek bir fezleke düzenlendi.

Hakkında fezleke düzenlenen bir diğer HDP’li ise halen tutuklu bulunan Hakkari Milletvekili Selma Irmak. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede Irmak’ın Cizre’deki bodrumlarda katledilen Mehmet Tunç ve kardeşi Orhan Tunç’un cenazesine katılması “örgüt propagandası” olarak nitelendiriliyor.

Siirt Milletvekili Besime Konca hakkında ise, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlandı. İki kez tutuklanıp bırakılan ve 29 Mayıs’ta yeniden tutuklanan Konca hakkında hazırlanan fezlekenin konusu ise gözaltı sürecinde sarf ettiği sözler oldu. 13 Aralık 2016 günü Ankara’da gözaltına alınarak Batman’a götürülen Konca’ın sağlık kontrolü sırasında polislere “bunun hesabını vereceksiniz” demesi fezlekeye gerekçe sayıldı.

REFERANDUM TOPLANTISI DÜZENLEMEK DE ‘SUÇ’

Tutuklu bulunan Muş Milletvekili Burcu Çelik hakkında ise, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede Çelik’in Diyarbakır’da referanduma dair düzenlenen “Referandum hayır çalışmaları” başlıklı toplantısına katılması gerekçe olarak gösterildi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Böke: 600 milyon dolarlık sermaye girişi olduğu doğru mu?

SONRAKİ HABER

Barzani referandum için tarih verdi: 25 Eylül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...