08 Temmuz 2012 08:50

Silahlara 47 farklı veda yazdı

Ernest Hemigway’in 1929 tarihli başyapıtı ‘‘Silahlara Veda’’ için 47 alternatif son yazdığı öğrenildi.Nobel ödüllü Amerikalı Yazar Ernest Hemingway’in ünlü eseri ‘Silahlara Veda’, son halini almadan yazılan 47 farklı son ile birlikte gelecek hafta Scribner Yayınevi tarafından yapılacak baskıyla

Silahlara 47 farklı veda yazdı
Paylaş

Nobel ödüllü Amerikalı Yazar Ernest Hemingway’in ünlü eseri ‘Silahlara Veda’, son halini almadan yazılan 47 farklı son ile birlikte gelecek hafta Scribner Yayınevi tarafından yapılacak baskıyla ABD’deki raflarda yerini alacak.

Hemingway 1958 yılında, intihar etmeden 2 yıl önce, The Paris Review’a yaptığı açıklamada I. Dünya Savaşı’nı konu alan bu yarı-otobiyografik romanın sonunu “Tam anlamıyla ikna olana kadar 39 defa” yeniden yazdığını belirtti.

New York Times’ın haberine göre yeni baskıda bahsedilen alternatif sonların tamamı ve kitaptaki bazı bölümlerin ve paragrafların ilk taslakları da yer alacak.

Yazarın torunu Seán Hemingway’in John F. Kennedy Presidential Library and Museum’da yaptığı araştırmalar sonucu toplam 47 farklı son olduğu ortaya çıktı. Bunun yanı sıra kitapta alternatif kitap isimleri de yer alıyor. Listeye göre yazar, orijinal isimden önce (A Farewell To Arms) ‘Love in War’, ‘World Enough and Time’, ‘Every Night and All’, ‘Of Wounds and Other Cause’ ve ‘The Enchantment’ gibi isimler düşünmüş. Kitaba ismini 16. yüzyıl şairlerinden George Peele’in Kraliçe Elizabeth’e yazdığı şiir vermişti.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Marquez artık hatırlayamıyor

SONRAKİ HABER

Grup Yorum, umudun türkülerini söylemeye devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...