08 Haziran 2017 15:29

ÖDP'den Katar açıklaması: Kuşatma planı da kabul edilemez

ÖDP'nin Katar'a ilişkin açıklamasında 'Katar’a asker gönderme de, emperyalizmin İran’ı kuşatma planı da kabul edilmez' denildi.

Paylaş

Katar krizine ilişkin Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Katar'a ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Katar’a asker gönderme de, emperyalizmin İran’ı kuşatma planı da kabul edilmez" denildi.

ÖDP Başkanlar Kurulu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin, Suriye’de iç savaşın derinleştirilmesindeki ortaklıklarıdır.

ABD’nin Suriye’ye yönelik müdahalesi çerçevesinde, Türkiye-Katar ve Suudi Arabistan merkezli bölgesel güçlerin cihatçı örgütleri aktif biçimde desteklediği biliniyor.

Katar’a yönelik kuşatma aynı zamanda, Katar’la birlikte İhvan’ın destekçisi olan AKP iktidarına da bir mesaj niteliği taşıyor.

AKP’nin, ABD’nin güdümünde, Suriye’de izlediği İhvan ve cihatçı ittifakının miadı doldu. AKP’nin şimdiye kadar uyguladığı mezhepçi ve fetihçi dış politikası ülkemizi ağır sonuçlarla yüz yüze bıraktı. Suriye’den sonra şimdi de Katar’a yönelik asker gönderme kararının da faturası ülkemiz ve yoksul emekçi halkımız için ağır olacaktır!

Ülkemizin ve bölgemizin huzura kavuşmasının yolu emperyalizmin politikalarına hayır diyen bir iradeyi geliştirerek, ülkede ve bölgede barışı temel alan bağımsız bir politika ile mümkündür” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş, DİSK ve Hak-İş: Kıdem fonunda mutabakat yok!

SONRAKİ HABER

Böke: 600 milyon dolarlık sermaye girişi olduğu doğru mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...