08 Haziran 2017 14:54

Annesi, gözaltındaki Mathias Depardon'u ziyaret etti

Hasnakeyf'te fotoğraf çekerken gözaltına alınan Fransız gazeteci Mathias Depardon'u annesi Daniele Van de Lanotte ziyaret etti.

Paylaş

Ilısu Barajı’nın suları altında kalacak Hasankeyf’in taşınacağı yeni alanda fotoğraf çeken Matihas Depardon, geçen 8 Mayıs günü polis tarafından gözaltına alındı. Depardon hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle "terör örgütü propagandası" yapmakla suçlanan Depardon, daha sonra sınır dışı edilmek üzere Gaziantep'in Oğuzeli ilçesindeki Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne getirildi.

Gözaltına alınmasının üzerinden geçen 1 ayın ardından Depardon'un annesi Daniele Van de Lanotte, Oğuzeli'ne gelerek oğlunu ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan anne Lanotte, şunları söyledi:

"Bu çok duygusal bir andı oğlumla benim aramda, oğlumu duygusal bir şekilde ağlarken gördüm. Onu gördüğüme çok mutlu oldum ve bu yüzden ağlayamadım.

İyi görünüyordu ama yemeklerle ilgili sıkıntı yaşıyormuş. Birbirimize tatlı sözler söyledik. Ona arkadaşlarının yazdığı küçük mektuplar verdim. O mektupları okudu ve bu onda pozitif etki yarattı.

Tutukluluk koşullarını konuştuk.

Ona Paris'te onun için yapılan eylemde duvara asılan büyük fotoğrafını gösterdim. Onun arkasında duran ve destek olan bütün isimleri ona söyledim. Çok güven verici görünüyordu.

Bulunduğu koşullarda acı çektiği belliydi ama çıktığında çok mutlu olacağı anladım."

Lanotte, ziyaretinin ardından Fransa'ya döndü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Katar Ticaret Odası: 1 yıl yetecek stokumuz var

SONRAKİ HABER

Antep esnafı: Referandum geçti istikrar gelmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa