08 Haziran 2017 14:36

Katar Ticaret Odası: 1 yıl yetecek stokumuz var

Katar Ticaret Odası, bir yıl yetecek gıda stoklarının bulunduğunu ve yeni gıda tedarik anlaşmaları yapmaya çalıştıklarını açıkladı.

Paylaş

Katar Ticaret Odası, ülkelerinin uygulanan yaptırıma bir yıl dayanacak kadar gıda stoklarının bulunduğunu ve yeni gıda tedarik anlaşmaları da yapma sürecinde olduklarını açıkladı.

Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı da, alışveriş paniğine sebep olacak bir durum olmadığını vatandaşlara telkin ediyor.

Katar Ticaret Odası Başkanı Sheikh Khalifa bin Jassim bin Mohammed Al Thani, Suudi Arabistan ile arasındaki kara sınırı kapatılmış olsa da, halen Hamad limanı ve hava kargosuyla gıda ve diğer kaynaklar ithal etmeye devam ettiklerini söyledi.

Al Thani, ülkenin halkı 12 ay boyunca besleyebilecek kadar gıda ve temel malzeme stokunun da bulunduğunu ifade etti.

Bu hafta 40 büyük gıda şirketiyle toplantı yapan Katar Ticaret Odası, Körfez devletleriyle yaşanan krizden beri çeşitli tedarikçilerle yeni sözleşmeler üzerine görüştüklerini açıkladı.

Katar'a gıda tedarik etmeyi teklif eden ülkeler arasında İran da yer alıyor. Ticaret Odası, İran'ın kırmızı ve beyaz et, süt ürünleri, yumurta, meyve, sebze, ekmek gibi çeşitli temel gıda malzemeleri kendilerine satabileceğini belirtti.

Katar hükümeti, ülkedeki tüketici güvenini yüksek tutmaya çalışıyor. Ülkenin Körfez ülkelerince izole edilmesinin ardından bazı vatandaşlar marketlere koşup yiyecek stoklamıştı. Panik alışverişini önlemek için Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, raflarda yiyeceklerle dolu marketlerin görüntülerini sosyal medyadan paylaşarak, telaş edilecek bir durum olmadığını belirtiyor.

Dün BBC'ye konuşan Suudi Dışişleri Bakanı ise, sınırları kapatma kararının, Katar'ı "normal bir ülke gibi" davranmaya sevk etmesini umuyor.

Katar Emiri Al Thani ise CNN'e yaptığı açıklamada, "ülkelerinin egemenliğini kontrol etmek isteyen ülkelere boyun eğmeyeceklerini" söylemişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'İsrail’in tazminatı ailelere verilmiyor' iddiası

SONRAKİ HABER

Annesi, gözaltındaki Mathias Depardon'u ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...