08 Temmuz 2012 08:45

Marquez artık hatırlayamıyor

Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in bir süredir demansa hastalığına yakalandığı öğrenildi. BBC’nin verdiği habere göre, 1982 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazarın erkek kardeşi Jaime Garcia Marquez, Cartagena kentinde ders verdiği öğrencilerine, 85 yaşında olan Marquez’in kendisini sık sık telefonla arayarak çok

Marquez artık hatırlayamıyor
Paylaş

Marquez’in yazmayı tümüyle bıraktığını söyleyen Jaime Garcia Marquez, “Bellek sorunu var. Bazen onu kaybetmekte olduğumu hissediyor ve ağlıyorum” dedi. Bu konuyu açıklayan ilk aile üyesi olduğu belirtilen Jaime Garcia Marquez, “Fiziksel olarak gayet iyi; her zamanki şakacılığı ve neşesinden bir şey kaybetmiş değil. Ama uzun süredir demans yaşıyor” dedi ve bu hastalığın ailede eskiden beri var olduğunu vurguladı.

Gabriel Garcia Marquez’in 1967 yılında yayımlanan ve büyülü gerçekçilik akımının başyapıtı olarak kabul edilen “Yüzyıllık Yalnızlık” adlı romanının da “bunak” büyükbabaya bakmakta zorluk çeken bir ailenin öyküsüyle başladığı biliniyor. “Yüzyıllık Yalnızlık”, 30’dan fazla dile çevrilmiş ve 30 milyondan fazla satmıştı.
Uzun süredir Meksika’da yaşayan Marquez, 1999 yılında da lenf kanserine yakalanmıştı ve uzun süredir tedavi görüyordu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cihan Demirci’den çocuklar için şiir kitabı

SONRAKİ HABER

Silahlara 47 farklı veda yazdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...