08 Haziran 2017 13:50

Katar'a süt, yoğurt ve peynir ihracatı yapıldı

Çok sayıda Arap ülkesinin diplomatik ilişkilerini kestiği Katar'a, Antalya'dan özel kargo uçaklarıyla yapılan süt, peynir, yoğurt ihracatı artırıldı.

Paylaş

Körfez ülkesi Katar'ı teröre destek vermekle suçlayan Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Yemen tüm diplomatik ilişkilerini keserken ambargoya, Maldiv Adaları, Ürdün gibi ülkeler de katıldı. Bu olaylar sonrasında Katar halkı süpermarketlere akın etmişti. Birçok Arap ülkesinin hava, kara ve deniz sahasını kapattığı, Katar'da büyük ambargo nedeniyle yaşanması muhtemel gıda krizine karşı Antalya'dan süt ürünleri ihracatı artırıldı.

Türkiye'de en büyük sanayi kuruluşu arasında ilk 500 içinde yer alan ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Yörükoğlu Süt Ürünleri firması, yaklaşık 2- 3 ay önce Katar'a kargo uçaklarıyla başlattığı ihracatını artırdı.

HAFTADA 3 GÜN GÖNDERİLİYOR

Yörükoğlu Süt Ürünleri İhracat Müdürü Hatice Maria, süt, yoğurt, peynir ve labne gibi süt ürünleri haftada bir gün gönderildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Normalde bizim zaten bir gönderi periyodumuz var, bunun dışında olaylar patlak verdiğinde acil tekrar hava kargoyla gönderiler hazırladık. Şu anda haftanın üç günü uçak kargoyla gönderiyoruz, çünkü limanlarda ambargo var."

Maria, uçak başına gönderilen ürün miktarının ise yaklaşık 2 ton olduğunu açıkladı.

Firmanın Katar'a gönderdiği süt ürünleriyle ilgili market raflarındaki bir fotoğrafı da Yörükoğlu Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Bulut, twitter hesabından paylaştı.

Diğer yandan Antalya'dan gönderilen süt ürünlerinin Katar'daki market raflarındaki görüntüsü Katarlılar tarafından da yine sosyal medyada paylaşılarak, altına “Türk ürünleri 20 saatten az bir sürede Katar'a geldi. Teşekkür ederiz Türkiye" yazıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Oğuz Güven için 10 yıl 6 ay hapis cezası istendi

SONRAKİ HABER

CHP'ye küfür ve hakaret eden öğretmen açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...