08 Temmuz 2012 08:41

Cihan Demirci’den çocuklar için şiir kitabı

MİZAH edebiyatımızın kendine özgü bir tarz yaratmış isimlerinden Cihan Demirci, son yıllarda çocuklar için yazdığı kitaplara ağırlık vermiş görünüyor. 1978’den beri hem yazar, hem de çizer olarak 34 yıldır üretmeye devam eden, pek çok gazete ve dergide yazıp-çizen Cihan Demirci’nin 40. kitabı “

Cihan Demirci’den çocuklar için şiir kitabı
Paylaş

MİZAH edebiyatımızın kendine özgü bir tarz yaratmış isimlerinden Cihan Demirci, son yıllarda çocuklar için yazdığı kitaplara ağırlık vermiş görünüyor. 1978’den beri hem yazar, hem de çizer olarak 34 yıldır üretmeye devam eden, pek çok gazete ve dergide yazıp-çizen Cihan Demirci’nin 40. kitabı “Şiir Küçüğün” temmuz ayı başında Can Çocuk Yayınlarından çıktı.
1985’ten beri kitap yayımlayan Cihan Demirci’nin bugüne dek yayımlanmış 40. kitabı olan “Şiir Küçüğün”de bir mizah ustası tarafından çocuklar için yazılmış (Ama içindeki çocuğu henüz imha etmemiş büyüklerin de okuyabileceği) esprili, eğlenceli, komik, zeka açıcı ve güncel şiirler alıyor. Kitabın kapak çizimi ve içinde yer alan çizimler de gene Cihan Demirci’nin imzasını taşıyor.
Cihan Demirci 76 sayfalık bu kitaba adını veren “Şiir Küçüğün” tanımlamasını şöyle açıklıyor: “Su küçüğün söz büyüğün derler ama aslında zaman içinde yanlışı doğru olmuş bir deyiştir bu, gerçekte bu sözün doğrusu ‘Sus küçüğün, söz büyüğün’dür. Bu coğrafyada küçüğe yakışan şey susmaktır zira. Küçüğe susmayı yakıştıramayan bir mizahçı olarak, sonuçta şiiri de su gibi berrak gördüğümden, şiir küçüğün demeyi tercih ettim. Nasıl olsa bu ülkede sözler hep büyüğün oluyor, hiç olmazsa şiir küçüğün olsun dedim!..”  (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Demokratik çözüm için tecrit kalksın

SONRAKİ HABER

Marquez artık hatırlayamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...