08 Haziran 2017 12:21

Hani en büyük kötülükler imardan geliyordu?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'en büyük kötülükler imardan geliyor' demişti ancak Sarıgazi'de imar değişikliği yapıldı.

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “En büyük hırsızlıklar, kötülükler, belalar imardan geliyor” açıklamasının ardından bakanlık ‘olur’uyla Sarıgazi’de imar değişiklikleri yapılarak, ranta kapılar sonuna kadar açıldı. Yaşananlar “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?” sorusunu akıllara getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde Mecliste gazetecilere açıklama yapmış, ortalıkta dolaşan imar hikayelerinin çok rahatsız edici olduğunu vurgulamıştı. Özhaseki, “Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza ilettik. İmar uygulamaları açısından ayrıca denetlenmesi lazım. Belediyelerin üçüncü bir denetime ihtiyacı var. En büyük hırsızlıklar, kötülükler, belalar imardan geliyor” diye konuşmuştu.

Özhaseki’nin bu açıklamasının ardından İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde yapılan bir imar değişikliği kafaları karıştırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sancaktepe’nin Akpınar Mahallesi’nde 8274 ada 1 parselde  yapılan imar plan değişikliği önceki gün onaylanarak askıya çıktı. 

Sancaktepe’nin en büyük arazilerinden olan Sabah gazetesine ait arazi 1 emsal yerine Bakanlık imar plan tadilatı ile 1.5 emsale yükseltildi. Değişiklikle birlikte şirkete ek olarak 73 bin metrekare inşaat yapma hakkı verildi.

Plan değişikliği 2 bin daire yapılabilecek araziye 3 bin daire yapılması anlamına geliyor. Bölgede yapılan daireler şu an ortalama 800 bin liraya alıcı buluyor. 

‘SAMİMİYSE İPTAL ETSİN’

Kararın iptali için Valiliğe başvuran önceki dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Özgen Nama değişikliğe tepki gösterdi.

“Bütün bu yaşananlar Özhaseki’nin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor” diyen Nama, “Bakan sözlerinde samimiyse bu değişikliği iptal etmesi gerekir. Eğer edilmezse Bakanın dert yanmasına hiç gerek yok. İmar hırsızlıklarının en büyükleri kendi bakanlığı döneminde yaşanıyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP, Akhisar'da zeytin üreticileri ile eyleme hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Sarıbal: İthalat, sorunu daha da büyütüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...