08 Haziran 2017 11:17

Tüm-Bel Sen üyesi mühendisin darbedilmesi protesto edildi

Antalya Kaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görevli Tüm Bel-Sen Üyesi İnşaat Mühendisi Hakan Kılıç'ın darbedilmesi protesto edildi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
ANTALYA

Antalya Kaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görevli Tüm Bel-Sen Üyesi İnşaat Mühendisi Hakan Kılıç'ın, 6 Haziran günü belediye önünde fiziksel saldırıya uğrayarak darp edilmesi, Kaş Belediye binası önünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi ve Kaş Demokrasi Platformu, tarafından Kaş Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasını Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt okudu. Karakurt açıklamasında "Rant ve yağma hesapları içerisinde olanların, Kaş Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde inşaat mühendisi olarak görev yapan Hakan Kılıç arkadaşımıza belediye ek hizmet binasında saldırmaları düşündürücüdür." dedi. Hakan Kılıç'ın Valilik makamı ve Kaymakamlık makamı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Kaş Belediye Başkanlığı tarafından 03.05.2017 tarihinde görevlendiririldiğini belirten Karakrut açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Soruşturmaya konu olan 3. Derece Doğal Sit Alanında ve Çukurbağ Yarımadası 98 ada 7 parselde bulunan yapıların İmar Kanunu ve mevzuatına uygun olup olmadığının tespitinin yapılması istenmiştir. Hakan Kılıç arkadaşımız hazırladığı raporu 15.05.2017 tarihinde Başkanlık Makamına teslim etmiştir. Raporda soruşturmaya konu olan ada parselde yapılan binalara usulsüz olarak tadilat ruhsatı ve iskân ruhsatı verildiği ve yapıların İmar Kanunu ve eklerine aykırı olduğu bildirilmiştir. Ancak, Hakan Kılıç arkadaşımızın uğradığı bu saldırının, söz konusu olan Çukurbağ Yarımadası 98 ada 7 parselle ilgili hazırladığı teknik rapor nedeniyle yapıldığı çok açıktır. Hakan Kılıç üzerinden bütün belediye çalışanlarına ve Kaş Halkına karşı bir korkutma ve gözdağı verilmek istendiği de bir o kadar açıktır

Hakan Kılıç arkadaşımızın hazırlamış olduğu İmar Kanununa aykırılıkların tespitini içeren rapora rağmen, gerek idari gerekse adli mercilerce bu usulsüzlükler altında imzası olan görevliler hakkında hiç bir soruşturma açılmaması yine düşündürücüdür. Daha da vahim olanı ise bu usulsüzlük altında imzası bulunan İmar ve Şehircilik Müdür Vekili iken Temizlik İşleri Müdürü asıl kadrosuna atanarak ödüllendirilmesidir.

Dolayısıyla bu saldırı, Hakan Kılıç arkadaşımızın görevini layıkıyla yerine getirmesinden dolayı duyulan rahatsızlığın bir sonucudur. Ve bu saldırı, sadece Hakan Kılıç'a değil, aynı zamanda Kaş Belediyesine ve Kaş Halkına karşı yapılan bir saldırıdır."

Kamu düzeninin mafya geçinen bir avuç insan tarafından çiğnenmesi karşısında sessiz kalmayacaklarını belirten Karakurt, "Gerek adli, gerekse de idari yönden bu olayın aydınlatılması ve sorumluların yargılanarak cezalandırmaları için konun takipçisi olacağız" dedi.

Basın açıklamasına CHP Kaş İlçe Başkanı, Kaş Çevre Platformu ve demokrasi güçleri de destek verdiler.

ÖNCEKİ HABER

Demirören'den Arda açıklaması: Gerekli cevaplar verilecek

SONRAKİ HABER

Hamas'ın önde gelen ismi patlamada öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa