08 Temmuz 2012 09:29

EMEP: Demokratik çözüm için tecrit kalksın

Emek Partisi (EMEP) Bölge Örgütü, 14 Temmuzda DTK ve BDP tarafından Diyarbakır’da düzenlenecek “Özgürlük için Demokratik Direniş” mitingi öncesi gerçekleştirdiği basın toplantısı ile mitinge katılım çağrısı yaptı. EMEP Bölge Örgütü adına yapılan açıklamayı okuyan Diya

EMEP: Demokratik çözüm için tecrit kalksın
Paylaş
Faruk Ayyıldız

Kürt sorununun çözümü bakımından birinci dereceden muhatap konumunda bulunan Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bir yılını doldurduğuna dikkat çeken Aslanoğlu, “AKP bir yandan Suriye’de demokrasi söylemi adı altında muhaliflere silah yardımı yaparak iç savaşı körüklemekte, öte yandan Kürtlerin demokratik haklarını kazanımlarını engellemek için tampon bölge oluşturma peşinde koşmaktadır” dedi.

‘AKP HALKIN SESİNE KULAK VERMELİ’

Devletin içeride ve dışarıda savaş ve gerilime dayalı politikasının halklar arasındaki düşmanlığı kışkırttığını aktaran Aslanoğlu, iktidarın nefrete dayalı söylemlerine rağmen yapılan anketler sonucunda halkın yüzde 76’sının savaş politikalarını desteklemediğinin görüldüğünü kaydetti. AKP iktidarının Kürt ve Türk halklarının sesine kulak vermesi gerektiğini vurgulayan Aslanoğlu, “AKP, Kürt sorununu askeri ve siyasi operasyonlarla çözme politikasından ve bölgede ABD emperyalizminin jandarmalığını yapmaktan vazgeçmelidir” sözlerini kullandı.

‘ÖCALAN’A TECRİT BARIŞA ENGELDİR’

Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ile AKP Hükümetinin, Öcalan’ın sorunun barışçıl çözümü yönünde rolünü oynamasını engellemeye çalıştığını kaydeden Aslanoğlu, bu tecrit politikasının en büyük destekçisinin ABD emperyalizmi olduğuna dikkat çekti. “ABD, Roboskî’de olduğu gibi Türk ordusuna istihbarat desteği sağlayarak ülkeyi savaş bataklığına sürüklemek istiyor” diyen Aslanoğlu, Kürt sorununun demokratik çözümü için atılması gereken ilk adımın Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması olduğunu ifade etti.

‘14 TEMMUZ HALKIN ÇÖZÜMSÜZLÜĞE YANITI OLACAK’

14 Temmuz mitinginin AKP’nin savaş ve çözümsüzlük politikalarına halk tarafından verilmiş bir yanıt olacağının altını çizen Aslanoğlu, “14 Temmuz mitingi bu ülkede barış ve kardeşlik isteyen Kürt, Türk her milliyetten halk güçlerinin seslerini ve mücadelelerini birleştirdiği bir gün olacaktır” şeklinde konuştu. EMEP Bölge örgütü olarak 14 Temmuz mitingini desteklediklerini söyleyen Aslanoğlu, bütün emek ve demokrasi güçlerini bu mitinge katılmaya çağırdı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üzmez için yakalama kararı

SONRAKİ HABER

Cihan Demirci’den çocuklar için şiir kitabı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa